середа, 13 жовтня 2010 00:59

Тимошенко поцілувала сімох голодувальників

"Тут у неділю безкоштовно млинці роздавали. Думали, запах на нас буде діяти. Але не діяв", — каже у понеділок 42-річний Анатолій Кривонос, голова партосередку "Батьківщини" в місті Бровари біля столиці. Він із шістьма однопартійцями голодує під Центрвиборчкомом. Вимагають зареєструвати список членів "Батьківщини" до Київської облради на чолі із нардепом Костянтином Бондарєвим. Голодують сьомий день.

За їхнім наметом у суботу поставили ряд біотуалетів. Ними мали користуватися відвідувачі двотижневого продовольчого ярмарку. Його Київська облдержадміністрація розгорнула за кілька метрів від табору тих, хто голодує.

— Показують, що ЦВК сьогодні на ярмарку торгує нашими правами, — киває у бік будівлі Центрвиборчкому голова фракції БЮТ у Київоблраді, голодувальник Володимир Подрєзов, 50 років.

У понеділок торговці та відвідувачі ярмарок проігнорували. Попри відсутність покупців, на ярмаркову сцену один за одним піднімаються дитячі танцювальні ансамблі. Гучна музику з динаміків заглушує голоси голодувальників. Аби почути одне одного, доводиться майже кричати.

— Їсти, буває, хочеться, — каже Анатолій Кривонос. Він три дні не голився, під очима мішки. — Але коли ти в чомусь дуже сильно переконаний, можеш керувати своїми емоціями. Розум сильніший. Мене родина підтримує. Спілкуюся з ними по мобільному, у нас тут є де його зарядити. Буває, приїжджають.

Кривонос виносить із намету дві 1,5-літрові пляшки мінеральної води без газу. Розливає в одноразові стаканчики голодувальникам.

О 14.30 до табору приїздить лідер "Батьківщини" 49-річна Юлія Тимошенко. Тисне кожному із голодувальників руку, цілує, дякує.

— Вони тут у суботу розложили ковбаси! — вигукує з натовпу один.

— Жорстока влада, — киває Тимошенко. — У вас лікарі тут є?

— Кожен день нам міряються пульс і тиск, — відказує Подрєзов. — Давайте дивитися реально: голодування не на користь. Ми розуміємо, що є загроза життю. Але цінності, які треба відстоювати, набагато вищі.

— Про вас написала газета "Таймс". Хочу вам віддати, щоб ви почитали, — лідер "Батьківщини" дає роздруківку. — За вами спостерігає світ. Я прийшла сюди просити вас вийти з голодування.

Подрєзов запрошує її до намету. Туди заходять і решта голодувальників. Журналістів не пускають. Тимошенко виходить звідти за 20 хв.

— Мені не вдалося вмовити їх припинити голодування. Відмовляються, — каже. — Ми будемо намагатися робити все, щоб ними опікувалися лікарі, щоб їх підтримувати. Я вже звернулася і вимагаю зустрічі з Януковичем, але відповіді поки що немає.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поцілувала сімох голодувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі