пʼятниця, 08 лютого 2008 17:20

Тимошенко побувала на Одеському припортовому заводі

Автор: фото: УНІАН
  Юлія Тимошенко та голова Одеської державної адміністрації Микола Сердюк під час відвідин Одеського припортового заводу, 7 лютого 2008 року
Юлія Тимошенко та голова Одеської державної адміністрації Микола Сердюк під час відвідин Одеського припортового заводу, 7 лютого 2008 року

Позавчора зранку прем"єр-міністр Юлія Тимошенко вилетіла з Києва в Одесу. Через туман її готувалися зустрічати і в Миколаєві. Підготували офіційний прийом і кортеж. Але літак Тимошенко із затримкою в три години таки прибув до Одеси.

З аеропорту прем"єрка вирушила до припортового заводу — в Комінтернівський район за 30 км від обласного центру. Їхала не через центр Одеси, а об"їзною трасою. Біля заводу на керівника уряду чекали близько 20 жителів одеського селища Чорноморка з плакатами "Поверніть Чорноморку її мешканцям". Протестували проти забудови селища за проектом генплану Одеси. Кортеж Тимошенко проїхав повз, не пригальмувавши.

На заводі Юлію Володимирівну кілька годин чекали зо два десятки журналістів, працівники підприємства та місцеві чиновники.

— Це ще нічого. Кучму якось десять годин чекали, — розповідає інженер Ігор Матвєєв. — Але тоді навіть вийти покурити було не можна — охорона не випускала.

Кучму якось десять годин чекали

Одеський припортовий завод є одним із найдорожчих підприємств, які хоче приватизувати Тимошенко цього року. Вона обіцяє, що остаточні умови приватизації підприємства прийматимуться на засіданні уряду 13 лютого. У приватизаційній угоді  Юлія Володимирівна хоче зобов"язати інвестора протягом трьох років підвищити зарплату на підприємстві до середньоєвропейського рівня.

— Якщо в рік збільшуватимемо зарплату на десять відсотків, то щоб дійти до європейського рівня, треба багато часу, — говорить прем"єрка.

— Звучить добре, але як воно буде насправді? — каже потім слюсар Сергій Усатенко. — Ми політикам не віримо. Віримо нашому директору. А він говорить, що Тимошенко все зробить добре.

Зустріч триває понад 6 год. Потім прем"єрка виходить до преси і розповідає про перспективи розвитку регіону: будівництво автодороги Одеса—Рені, залізничної гілки Ізмаїл—Рені, паро-газової електростанції в Болградському районі, розвиток острову Зміїний та меліорацію півдня області. Після перельоту та тривалої наради прем"єрка виглядає активною та сповненою енергії.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко побувала на Одеському припортовому заводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі