середа, 02 квітня 2008 17:57

Тимошенко планує докопатися до кожної людини

Тимошенко планує докопатися до кожної людини

У вівторок за кілька годин після зустрічі віч-на-віч із президентом США Джорджем Бушем прем"єр 47-річна Юлія Тимошенко дає прес-конференцію.

Запізнюється на 15 хв. Приходить із міністром праці й соціальної політики Людмилою Денісовою, 47 років.

Журналісти цікавляться, про що прем"єр говорила з американським президентом.

— Нічим особливим вас не вражу — про політику, — усміхається Тимошенко.

Обговорювали кроки, які допоможуть Україні виконати План дій із набуття членства в НАТО.

— Я хочу сказати всім, хто влаштовує істерію навколо того, що Україна може приєднатися до ПДЧ: це не вступ країни до НАТО. Це — форма посиленої співпраці, яку сьогодні мають багато країн у світі! — підвищує голос Тимошенко. — Ми всі сьогодні сподіваємося на те, що рішення в Бухаресті буде позитивним. Україна більше не залишатиметься на узбіччі геополітичних процесів.

Прем"єрка переходить до головної теми прес-конференції. Каже, що з 1 квітня пенсії сягнуть рівня прожиткового мінімуму і становитимуть не менше 481 грн. А з 1 жовтня і прожитковий мінімум, і пенсія підвищаться ще на 17 грн.

— Ми були шоковані, що в Україні є пенсіонери, які мають пенсію в 104 гривні, — веде далі Тимошенко. — Це ганьба. Ми зараз будемо працювати як швидка допомога. А потім із Людмилою Леонтіївною докопаємося до кожної людини, до кожної індивідуальної проблеми.

Обіцяє, що з 1 жовтня перерахують коефіцієнт трудового стажу з 1,2 до 1,35 за кожен відпрацьований рік.

— Це призведе до того, що всі пенсіонери отримають ще раз суттєве підвищення пенсій, — зазначає.

Півгодини Тимошенко розповідає про різні підвищення, а тоді звертається до міністра праці й соцполітики.

— Людмила Леонтіївна, може, ви маєте що додати?

Та знизує плечима. Говорить, що доплати будуть перераховані за додатковими відомостями.

Главу уряду запитують, чи піде вона у відпустку на час дострокових виборів у столиці, адже збирається очолити список БЮТ до Київради.

— Якщо за законом потрібно буде взяти відпустку, то я навіть у цей період не буду одержувати зарплату, — каже Тимошенко. — На сесії Київради, якщо це будуть знакові питання, я обов"язково ходитиму. Це ще більше посилить зв"язок уряду та міської ради Києва.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко планує докопатися до кожної людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі