вівторок, 15 липня 2008 19:03

Тимошенко пила шампанське з Гузенбауером

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Канцлер Австрії Альфред Гузенбауер (ліворуч), прем’єр України Юлія Тимошенко, міністр із питань молоді та спорту Юрій Павленко й віце-прем’єр Йосип Вінський відзначають підписання Угоди зі співробітництва в галузі транспортної інфраструктури та обміну тех
Канцлер Австрії Альфред Гузенбауер (ліворуч), прем’єр України Юлія Тимошенко, міністр із питань молоді та спорту Юрій Павленко й віце-прем’єр Йосип Вінський відзначають підписання Угоди зі співробітництва в галузі транспортної інфраструктури та обміну тех

З австрійським канцлером 48-річним Альфредом Гузенбауером український прем"єр Юлія Тимошенко, 47 років, зустрічалася вчора в клубі Кабінету Міністрів.

На протокольну зйомку вони запізнюються на 20 хв. Їх чекають австрійські та українські міністри: тупцюють біля поставлених перед сценою державних прапорів.

— Мабуть, знайшли спільну мову, — усміхається міністр транспорту Йосип Вінський, 52 роки, до міністра навколишнього середовища Георгія Філіпчука, 57 років.

— Так, наші й їхні завжди розуміли одне одного, — відказує той.

Прем"єр і канцлер заходять до зали разом. По черзі вітаються з міністрами. Тимошенко — українською, а Гузенбауер — німецькою.

— В австрійської економіки є величезний інтерес щодо інвестицій в Україну, — каже канцлер. — Наш уряд і компанії готові взяти участь у підготовці Євро-2012. Для України та Польщі це шанс, який залишиться візитівкою на всі наступні роки.

— Ми цінуємо співпрацю з вами, — усміхається Тимошенко. — Розглянемо всі ваші пропозиції.

У коридорі лунає звук, ніби щось вибухнуло

Журналістів просять вийти. Говорять за зачиненими дверима. У коридорі лунає звук, ніби щось вибухнуло. Кілька охоронців підбігають і обшукують сумки журналістів. Один із них зазирає в залу — чи все там гаразд. За кілька хвилин з"ясовують, що через спеку в одного з телеоператорів у сумці зірвало кришку з пляшки із соком. Охоронці сміються.

За годину пресу пускають до зали. Там міністр транспорту Йосип Вінський зі своєю  австрійською колегою Крістою Кранцль підписують Угоду про співробітництво у галузі транспортної інфраструктури та обміну технологіями. Обмінюються течками.

— Вітаю, — Тимошенко тисне руку Гузенбауеру.

Приносять шампанське. Глава уряду двічі відпиває маленькими ковтками. Інші теж. Через перекладача кілька хвилин прем"єр і канцлер про щось перемовляються. Потім сідають за стіл.

— Ми підтримуємо одне одного де тільки можна, — каже Гузенбауер. — Це стосується не тільки міжнародного співробітництва, а й економічного.

Обіцяє, що Австрія поділиться з Україною досвідом проведення чемпіонату Європи з футболу. Говорить, що їхні фірми зацікавлені в українському сільському господарстві та розробці нафтових покладів у Чорному морі.

— Австрія — сьома за обсягом інвестицій в Україну, — каже Тимошенко. — Понад 2,5 мільярда євро вклала в нашу економіку.

Прем"єрка розповідає, що австрійці збудують у Одесі сталепрокатний завод вартістю майже 5 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пила шампанське з Гузенбауером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі