середа, 02 липня 2008 18:24

Тимошенко отримала знак "Червоного партизана"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець вручає прем'єрці Юлії Тимошенко пам'ятний знак від шахтарів зі Свердловська на Луганщині
Міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець вручає прем'єрці Юлії Тимошенко пам'ятний знак від шахтарів зі Свердловська на Луганщині

Учора зранку Кабінет міністрів пікетували понад сотня робітників столичних хлібокомбінатів. Вони у білих халатах. Тримають плакати з написами: "Пекарям — гідна зарплата" та "Глиняна цеглина дорожча хлібини".

— Ми працюємо на межі банкрутства, — бідкається Людмила Ратушнюк зі столичного хлібозаводу N 12. — У нас одні з найменших зарплат по Києву. Робітники йдуть із заводу. Залишилися ті, хто працює тут більше 30 років. Потрібно або підіймати ціни на хліб, або давати нам більше дотацій, бо їх не вистачає.

Тим часом під стіни уряду під"їжджають автомобілі з міністрами. Ті швидко заходять усередину, не озираючись на мітингувальників.

У залі засідань кілька міністрів стиха перемовляються про останній візит 47-річної прем"єрки Юлії Тимошенко до Москви. Глава Кабміну запізнюється на 10 хв. Заходить до зали без першого віце-прем"єра Олександра Турчинова — він у відпустці.

— Добрий день, шановні! — каже Тимошенко до урядовців, які не помітили її приходу й перемовляються далі.

Ті швидко розсідаються. Прем"єрка бере кілька аркушів паперу. На них яскравим рожевим маркером виділені частини тексту.

— Зараз ми маємо можливість прийняти "Європейську хартію для малих підприємств", яка буде основним документом для їхньої діяльності, — оголошує вона.

Близько 20 хв. повільно зачитує головні положення хартії. Іноді помиляється і ще уважніше вдивляється в листки. Міністри тим часом переглядають порядок денний.

Прем"єрка розгублено повертається в бік телекамер

— Необхідно зробити так, щоб навчитися ведення малого бізнесу можна було вже на всіх рівнях освіти, — додає Тимошенко.

Каже, в хартії виписані положення щодо дешевого та прискореного старту малого бізнесу.

— Якщо зауважень немає, я би хотіла, щоб ми зараз проголосували, — веде далі Тимошенко.

— Ти голосуєш? — запитує міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко міністра у справах сім"ї, молоді та спорту Юрія Павленка.

Той киває. Вони підіймають руки. Тимошенко просить журналістів залишити приміщення.

— Юлія Володимирівна, я хочу щось сказати, — вигукує міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, 71 рік. Підводиться і йде з червоною папкою.

— Поки преса буде виходити, ви можете мені сказати все, що хочете, — усміхається прем"єрка.

— Після вашої поїздки в шахтарські регіони і після тих рішень, які ви озвучили, що будуть прийматися урядом, на наступний день проходило зібрання в місті Свердловськ на шахті "Червоний партизан", — говорить Полтавець про візит прем"єрки на Донбас минулого тижня. — Там усі підтримали те, що ви говорили про шахтарську галузь. Колектив просив передати вам ось цей пам"ятний знак.

Тимошенко розгублено повертається в бік телекамер, але її вже ніхто не знімає.

За годину після засідання уряду на президентському інтернет-сайті з"являється інформація, що Віктор Ющенко підписав указ про впровадження в Україні принципів "Європейської хартії малих підприємств".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко отримала знак "Червоного партизана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі