четвер, 03 липня 2008 18:38

Тимошенко обіцяє не сваритися із президентом

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (попереду) та нардеп від блоку ”Наша Україна — Народна самооборона” Давид Жванія йдуть після вчорашнього засідання ради коаліції
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (попереду) та нардеп від блоку ”Наша Україна — Народна самооборона” Давид Жванія йдуть після вчорашнього засідання ради коаліції

Учора в кулуарах Верховної Ради для студентів проводили екскурсію.

— К сожалению, там проходит заседание нашей коалиции, и мы не сможем туда попасть, — каже екскурсовод про конференц-залу.

До неї саме сходяться депутати та члени уряду. Спускається міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки. У нього цікавляться, які запитання розглядатимуть і з чим він іде на раду коаліції.

— Із телефоном, — з усмішкою показує мобільний.

Журналістів до зали не пускають. Навіть не дозволяють стояти біля дверей.

Засідання розпочинається, коли до приміщення у супроводі охоронців заходять 47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки.

За кілька хвилин запрошують представників преси.

— У нас усі заходи відбуваються прозоро й інколи навіть занадто, — каже Яценюк.

Додає, що необхідно присвятити день для розгляду законопроектів щодо підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Заявляє про необхідність повернутися до розгляду соціальних законопроектів. Юлія Тимошенко запевняє, що уряд працює добре.

Журналістів просять вийти.

За дверима чути голос прем"єрки та стукіт ручки по столу. Іноді в монолозі Тимошенко чути репліки чоловіків. Голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 40 років, починає сперечатися з главою уряду. Рада триває 2 год. Після її закінчення Тимошенко та Яценюк не спілкуються із журналістами. В"ячеслав Кириленко швидко іде сходами нагору.

— Нічого я не говоритиму, у мене інша розмова, — каже знервовано.

Вимагають, щоб ми рівнялися по стійці струнко і виконували те, що каже Балога

У кулуарах "нашоукраїнець" Микола Катеринчук розповідає, що найбільше обговорювали бюджет, інфляцію та припинення політичного знищення одне одного між Секретаріатом президента та урядом. Переказує, що Кириленко нагадав Тимошенко, що вона обіцяла зберегти коаліцію, але нічого для цього не робить. А прем"єр нібито сказала, що більше не сваритиметься з президентом і на випади голови секретаріату Віктора Балоги уваги не звертатиме.

Після засідання до зали заходить "нашоукраїнець" Давид Жванія, 40 років. Усміхається попри те, що його хочуть позбавити українського громадянства.

— Так ви громадянин України чи ні? — запитують журналісти.

— Если у вас глупые вопросы, задавайте их кому-то другому, — обурюється Жванія.

Говорить із Луценком. Потім разом ідуть до виходу з парламенту. Кореспондент "ГПУ" запитує Жванію, чи можна його затримати на хвилину.

— Затримати не можна. Він ще недоторканний, — жартує Луценко.

Давид Жванія протягує руки вперед, наче йде у наручниках.

— Бачите, міністр внутрішніх справ веде під конвоєм, — додає жартома.

"ГПУ" запитує, за що його хочуть позбавити громадянства.

— Це для них хобі, — сміється він разом із Луценком. — Тому що ми не є слухняними. Вимагають, щоб ми рівнялися по стійці струнко і виконували те, що каже Балога. А я — проти!

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє не сваритися із президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі