середа, 10 вересня 2008 18:15

Тимошенко не пустила на засідання уряду представника президента

Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко не пустила представника президента в Кабміні Яна Берназюка, 29 років, на вчорашнє засідання уряду.

Йому пояснили: мав принести листа від Віктора Ющенка про те, що представлятиме президента. Мовляв, зазвичай це робить заступник глави секретаріату Олександр Шлапак. Водночас "ГПУ" багато разів бачила, як раніше Берназюк безперешкодно приходив на засідання уряду.

— Уперше за 17 років незалежності України прем"єр-міністр не пустив представника президента країни на засідання Кабміну. Мене не пускають, бо планують розглянути питання, в яких простежується чіткий кремлівський слід, — пояснює Берназюк у коридорі біля дверей зали засідань.

Запевняє, що уряд Тимошенко планує забрати в Фонду держмайна й передати в Мінпромполітики привабливі для російських бізнесменів підприємства. Також хочуть надати 85 дозволів на використання корисних копалин без конкурсів та аукціонів.

Тим часом до зали засідань заходить прем"єрка. Одразу звертається до віце-прем"єра із гуманітарних питань Івана Васюника, 49 років:

— Іване Васильовичу, ви будете заяви робити чи працювати?

— Працювати, — нахиляє голову той.

Іване Васильовичу, ви будете заяви робити чи працювати?

Тиждень тому на знак протесту проти спільного голосування БЮТу з Партією регіонів Васюник із міністрами з квоти блоку "Наша Україна — Народна самооборона" демонстративно залишили засідання уряду.

Тимошенко киває й починає розповідати про подолання дорожнечі. Наголошує, що вже два місяці спостерігається дефляція.

— До 15 вересня ми маємо внести законопроект про бюджет на наступний рік, — додає прем"єр. — Видаткова частина збільшиться майже на 100 мільярдів гривень. Тобто матимемо на третину збільшення бюджету за рахунок того, що уряд запропонував країні політику стабільності економіки.

Просить журналістів вийти. До них у прес-центр підходить віце-прем"єр із питань євроінтеграції Григорій Немиря, 48 років. Йому приносять записку від Тимошенко. Немиря проглядає її і каже:

— Погано вплинув на саміт "Україна — ЄС", який проходив у Франції, той факт, що одна із фракцій у Верховній Раді вийшла з коаліції. І я підтверджую, що французька сторона хотіла бачити на саміті наших і президента, і прем"єра.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не пустила на засідання уряду представника президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі