вівторок, 02 вересня 2008 18:32

Тимошенко не прокоментувала відпочинок із Шуфричем

У понеділок прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко провела прес-конференцію. Запізнюється на 30 хв. Починає з підвищення стипендій:

— Студенти вищих навчальних закладів із 1 вересня отримуватимуть 530 гривень, технікумів — 400, профтехучилищ — 300.

Каже, уряд розробив і направив до парламенту 167 законопроектів. З-поміж них прийняли 16. Додає, що проситиме Верховну Раду запровадити "тематичні дні", які присвячуватимуть урядовим законопроектам.

— Рано чи пізно депутати почнуть працювати не на інтриги та війни, а для народу, — зазначає.

Тимошенко запитують про ставлення до заяви київського мера Леоніда Черновецького — напередодні він посидів за шкільною партою і сказав, що так у дітей розвивається сколіоз. У поганій якості учнівських столів звинуватив Юлію Тимошенко.

— З таким рівнем інтелекту, як у Черновецького, дійсно треба повертатися за шкільну парту, — усміхається прем"єрка. — Якщо для нього персонально вона незручна, ми виготовимо по його віку й зросту.

Ставлять запитання Тимошенко про відпустку. Політичні опоненти оприлюднили інформацію про те, що вона відпочивала з нардепом із Партії регіонів Нестором Шуфричем на його яхті "Ренесанс" біля італійського острова Сардинія.

— Коли повернулася з відпустки, дала всю інформацію, яку вважала за потрібне, — суворо відказує прем"єр і червоніє. — Далі не збираюся коментувати це питання.

Після виходу з відпустки Юлія Тимошенко казала, що в неї погіршився зір і вона лікувалася в одній із німецькомовних країн. Німецькою говорять у Швейцарії, Австрії, Ліхтенштейні та Німеччині.

Цікавляться, чи не свідчить про розкол у Партії регіонів заява Віктора Януковича, що його фракція підтримує незалежність Південної Осетії та Абхазії. Водночас Раїса Богатирьова стверджує, що це його особиста позиція.

Голова уряду кілька разів повторює, що БЮТ підтримує територіальну цілісність Грузії.

— Можливо, базова професія Богатирьової дає можливість глибше зазирнути всередину Януковича, — прем"єрка натякає на те, що секретар Ради національної безпеки та оборони за освітою гінеколог.

Журналісти сміються. Тимошенко теж. Її прес-секретарка Марина Сорока просить ставити останнє запитання. Запитують про поданий до парламенту законопроект нардепів "бютівця" Андрія Портнова та "регіонала" Олександра Лавриновича про спрощення процедури імпічменту президента.

— Судячи з рівня довіри до різних політиків, нова процедура імпічменту нашого президента не стосуватиметься. Це — для майбутнього президента, — Юлія Тимошенко говорить про те, що виборці найбільше симпатизують їй та Вікторові Януковичу. Віктор Ющенко — на третьому місці.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не прокоментувала відпочинок із Шуфричем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі