середа, 17 вересня 2008 20:26

Тимошенко не хоче виконувати коаліційну угоду

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (по центру) показує документи міністру транспорту Йосипу Вінському (ліворуч). Поруч — міністр палива та енергетики Юрій Продан
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (по центру) показує документи міністру транспорту Йосипу Вінському (ліворуч). Поруч — міністр палива та енергетики Юрій Продан

Після розпаду коаліції демократичних сил прем"єр-міністр має піти у відставку. Про це йдеться в угоді між БЮТ і "Нашою Україною — Народною самообороною", яку підписали В"ячеслав Кириленко та Юлія Тимошенко торік у грудні.

Два дні тому коаліція перестала існувати. Але вчора вранці Тимошенко провела засідання Кабінету Міністрів і жодного разу не згадала про свою відставку.

За 20 хв. до початку приходять міністри: транспорту — 52-річний Йосип Вінський та внутрішніх справ — Юрій Луценко, 43 роки. Жваво розмовляють.

— Ти Вікентійович чи ні? — запитує Луценко у Вінського. — Чому ж тоді ініціали повністю не пишеш під документом?

Міністр транспорту усміхається і перебирає папери. Луценко і далі продовжує жартувати:

— Кирпа за це вбив би! — згадує покійного міністра транспорту Георгія Кирпу.

Головний міліціонер по мобільному просить привезти йому в Кабмін якісь папери. Каже Вінському, що документи на підпис скоро будуть.

На стіл перед місцем прем"єра працівники протоколу ставлять п"ять пляшок із водою. 47-річна Юлія Тимошенко у гарному настрої заходить до зали.

— Економіка продовжує нас дивувати, тому що неадекватно реагує на політичні кризи, які розгортаються в країні, — усміхається вона. — Я глибоко здивована, що саме зараз зростає валовий внутрішній продукт.

Розповідає, що за останні вісім місяців ВВП зріс на 7,1%. Переконує, що раніше він знижувався. Додає, що ввечері збирає податківців та митників. Говоритимуть, як збільшити надходження до бюджету. А на цьому засіданні розглядатимуть законопроект про державне приватне партнерство.

— Це стратегічний документ для України, — наголошує Тимошенко. — Він дозволить залучити інвестиції у багато галузей, особливо в автодорожню. Ми подали пропозицію на залучення 24,5 мільярдів гривень у дорожнє будівництво.

Дякує міністрам за роботу. Втретє наголошує, що в країні криза і нестабільність. Просить журналістів вийти. Керівник апарату Михайло Лівінський накидає Тимошенко на плечі шаль. Прем"єрка кутається в неї.

На засіданні присутній заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, 48 років. За кілька годин він виходить із зали засідань. Розповідає, що уряд без проведення аукціону передав 37 ділянок компанії "Нафтогаз". Додає, що зауваження президента враховані:

— У сьогоднішньому проекті було вказано, що ділянки передаються у випадку, якщо видобутий на них газ спрямовується виключно на потреби населення. Ми  задоволені таким поясненням.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не хоче виконувати коаліційну угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі