четвер, 16 жовтня 2008 17:38

Тимошенко не дала Васюникові висловитися

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко учора на своєму мобільному телефоні набрав СМС-повідомлення для нардепа-”бютівця” Андрія Портнова: ”Пукшин зачитав указ і поїхав. Колесниченко шастає по коридору. Депутати блокують кабінет голови суду. Працюють дві гр
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко учора на своєму мобільному телефоні набрав СМС-повідомлення для нардепа-”бютівця” Андрія Портнова: ”Пукшин зачитав указ і поїхав. Колесниченко шастає по коридору. Депутати блокують кабінет голови суду. Працюють дві гр

На вчорашнє засідання уряду міністр внутрішніх справ 43-річний Юрій Луценко прийшов розлючений і розчервонілий. За 10 хв. до початку він кричав на когось по мобільному телефону.

— Навіщо мені говорите те, чого нема? Де моє доручення по СБУ? — ходить із кутка в куток.

Біля свого місця ставить два великі портфелі. З одного виймає стос паперів із кольоровими закладками. Набирає на мобільному СМС-повідомлення нардепу-"бютівцю" Андрію Портнову: "Пукшин зачитав указ і поїхав. Колесниченко шастає по коридору. Депутати блокують кабінет голови суду. Працюють дві групи документування".

Ігор Пукшин — заступник голови Секретаріату президента. Уранці в Печерському районному суді Києва він зачитав указ президента про призначення Володимира Колесниченка його головою. Так усунули від керівництва лояльну до БЮТ суддю Інну Отрош.

До свого місця в урядовій залі проходить міністр освіти Іван Вакарчук. Каже колегам "привіт".

— "Привіт" — проходить, а "добрий ранок" — це велика відповідальність перед народом, — відказує Луценко.

До зали тричі заходить і виходить перший віце-прем"єр Олександр Турчинов. Дивиться, чи всі міністри на місці. Урядовці за квотою "Нашої України" збираються останніми. На 20 хв. запізнюється 47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Каже, світова фінансова криза оминає Україну:

— І уряд, і Національний банк, і всі інституції держави сьогодні абсолютно правильно, логічно й послідовно діють. Банківська система працює надійно й успішно. Це пов"язано з тим, що Україна не інтегрована у світові фінансові ринки.

Прем"єрка зазначає, що в нас зростає валовий внутрішній продукт. Додає, на засіданні Ради нацбезпеки й оборони в п"ятницю радитиме, як долати економічну кризу.

Ми запрошуємо журналістів на "паркетні" речі

Просить журналістів вийти. Підіймає руку віце-прем"єр із гуманітарних питань Іван Васюник, 49 років. Тимошенко його ігнорує. Але журналісти залишаються на своїх місцях, очікуючи його виступу. Васюник очолює групу міністрів із квоти блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Кількаразово він виступав перед пресою на урядових засіданнях без дозволу Юлії Тимошенко. Критикував її.

— Хто хоче потім взяти інтерв"ю в міністрів, представників Секретаріату президента — ви можете зробити це в сусідній кімнаті, — холодно зауважує голова Кабміну. — Шановні друзі, я дякую всім і прошу не порушувати роботу уряду. Ми запрошуємо журналістів на паркетні речі. Дайте нам можливість працювати.

Охоронці зачиняють двері до зали. Чути, як Іван Васюник бере слово. Каже, що знає, як не допустити кризи в роботі уряду. За годину виходить до журналістів. Дивується, чому уряд не розглядає законопроектів, які мають запобігти економічній кризі. Адже прем"єрка вже тиждень про них говорить, а їх ніхто не бачив ні в Кабміні, ні у Верховній Раді.

— Я повністю підтримую стурбованість прем"єр-міністра Тимошенко, — зауважує Васюник. — Але я висловив нерозуміння, чому в порядку денному засідання уряду немає цього пакету?

Згодом до журналістів виходить міністр фінансів Віктор Пинзеник. Повідомляє, що уряд схвалив проект змін до Закону "Про Держбюджет-2008". Ним передбачено фінансування дострокових виборів. Тепер його має затвердити Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не дала Васюникові висловитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі