вівторок, 29 січня 2008 17:25

Тимошенко назвала умови підтримки Ющенка на президентських виборах

Автор: фото: reuters/Thierry Roge
  Юлія Тимошенко підтягує сарафан під час зустрічі з Жозе-Мануелем Баррозу минулого понеділка в Брюсселі, Бельгія
Юлія Тимошенко підтягує сарафан під час зустрічі з Жозе-Мануелем Баррозу минулого понеділка в Брюсселі, Бельгія

Минулого понеділка прем"єрка Юлія Тимошенко, 47 років, полетіла із дводенним візитом до Брюсселя. Це її перша поїздка за кордон у статусі нового глави уряду.

Спочатку Юлія Тимошенко зустрічається з президентом Єврокомісії Жозе-Мануелем Баррозу. Скидає коричневе пальто з хутром. Підтягує чашечки свого бежевого сарафану без бретельок, бо трохи сповзли. Цілується з Баррозу.

За зачиненими дверима вони говорять про вступ України до Світової організації торгівлі. Прем"єрка сподівається, що це станеться 5 лютого. Запевняє, що опісля Україна не перешкоджатиме вступові до СОТ Росії. Також обіцяє не використовувати цього для тиску на сусідів у питаннях поставок газу.

Водночас Юлія Тимошенко наголосила, Україні не потрібні посередники в газових відносинах із Росією. Додала, що посередники мають бути ліквідовані. Нині роль такого виконує компанія РосУкрЕнерго. Баррозу зазначає, що вступ України до СОТ уможливить переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Юлія Володимирівна зустрічається з генсеком Європейської народної партії Антоніо Лопез Істуріз. Він оголосив про вступ до ЄНП партії "Батьківщина". Також туди прийняли партію Віктора Ющенка "Наша Україна".

Прем"єрка виступає також у комітеті з іноземних справ Європарламенту. Там заявляє, що готова підтримати Віктора Ющенка на наступних виборах президента, хоча й за певних умов.

— Якщо наша співпраця з Віктором Андрійовичем буде гармонічною, збалансованою, якщо демонструватиметься єдиний спільний підхід до вирішення проблем, то немає сенсу виставляти дві кандидатури від демократичної коаліції, — каже Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко назвала умови підтримки Ющенка на президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі