вівторок, 13 листопада 2007 18:17

Тимошенко нагадала слова Сталіна

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Заступник керівника Секретаріату президента Марина Ставнійчук учора вітала працівників Центрвиборчкому і вручала їм від імені президента ордени
Заступник керівника Секретаріату президента Марина Ставнійчук учора вітала працівників Центрвиборчкому і вручала їм від імені президента ордени

Для святкування свого 10-річного ювілею ЦВК винайняла залу в президент-готелі "Київський". У приміщення могли потрапити всі бажаючі. Не було навіть металошукачів.

За годину до початку святкування в коридорі збираються гості. Для них на столах стоїть чай, кава, сік та круасани без начинки.

— Ну и где здесь наливают? — роззирається член ЦВК 54-річний Юрій Донченко.

Підходить до інших членів комісії, які п"ють каву. Наливає й собі. Неподалік біля стендів із фотографіями проходжується голова ЦВК Володимир Шаповал, 59 років. "ГПУ" запитує, що він устиг зробити за півроку перебування на цій посаді.

— Провів вибори. А оцінку за них поставив собі "трійку", бо я класичний трієчник, — усміхається Шаповал і пояснює: — Відмінники завжди викликають заздрість, а з трієчниками всі миряться. Мовляв, що з них візьмеш.

До зали заходить перший віце-спікер парламенту 5-го скликання Адам Мартинюк. Іде на сцену. Двоє його охоронців обстежують усе довкола місця, де він сидітиме.

Біля сцени стоїть заступник голови ЦВК Андрій Магера. До нього підходить колишній член комісії Микола Івасюк і запитує, чи той уже оженився та звідки родом його дружина. Магера відповідає, що з Вінниччини.

— Моя жінка теж звідти. То ми майже поріднилися! — вигукує Івасюк. — Кажи своїй жінці, хай рожає, бо моя гінеколог!

Магера червоніє й опускає очі. Інші члени ЦВК теж стоять на сходах і не знають, куди їм сідати. Місця на сцені зарезервовані лише для чотирьох керівників ЦВК і найповажніших гостей. Член ЦВК Юлія Швець свариться через це з керівником секретаріату комісії Михайлом Кавуном. Той каже, що так має бути за розпорядком і пропонує сідати в залі.

— Ну ви уявляєте, як це виглядатиме? — ображається Швець і відходить.

Більшість нинішніх членів ЦВК сідають у першому ряду. У другому — колишній голова Центрвиборчкому Михайло Рябець із тими, хто працював у попередніх складах комісії. Немає двох останніх голів — Сергія Ківалова та Ярослава Давидовича.

Зала заповнена наполовину. Оголошують про початок святкування. Першою читає привітання від президента його представниця в ЦВК Марина Ставнійчук. Вручає працівникам ЦВК нагороди. Потім до слова запрошують Адама Мартинюка.

Кажи своїй жінці, хай рожає, бо моя гінеколог

— Я маю безпосереднє відношення до цього складу ЦВК, — усміхається він. — Головував на засіданні, що визначило вашу долю.

Каже, що сподівається привітати ЦВК зі святом як віце-спікер і через п"ять років.

— На багато він претендує, — усміхається з місця Рябець.

До слова Шаповал запрошує міністра у зв"язках із Верховною Радою Івана Ткаленка. Той говорить, що хоче вручити грамоти від прем"єр-міністра. Першою викликає секретаря ЦВК Тетяну Лукаш.

— Ну ці сестри й пробивні! — говорить із зали колишній член ЦВК Олександр Нельга про неї та її сестру — заступницю міністра Кабміну Олену Лукаш.

Потім Ткаленко вручає грамоти представникам від Партії регіонів, Компартії та Соцпартії — Юрію Данилевському, Юрію Донченку, Олександру Чупахіну.

— Свої нагороджують своїх, — каже Івасюк Рябцю.

Михайло Рябець розповідає Івасюку й Нельзі про свою доньку Наталю. Каже, що вона відмінниця й навчається в університеті ім. Шевченка.

На сцену виходить представник міжнародної Асоціації з організації виборів угорець Золтан Тод. Зачитує привітання українською. Зал йому аплодує. Той називає Володимира Шаповала Владом Шапалом.

— Це угорською так буде, — жартує голова Центрвиборчкому.

Новообраний депутат від БЮТу Петро Крупка зачитує привітання від своєї лідерки. Зокрема Юлія Тимошенко написала: головне не те, хто голосує, а те, хто рахує.

— Так це ж Сталін казав! — вигукує з місця Рябець.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нагадала слова Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі