неділя, 22 квітня 2007 16:29

Тимошенко ледь не переїхала Ющенка

Автор: фото: УНІАН
  Везуть чотири біотуалети на столичний майдан Незалежності. Усього там встановили близько 30 біотуалетів для прихильників владної коаліції
Везуть чотири біотуалети на столичний майдан Незалежності. Усього там встановили близько 30 біотуалетів для прихильників владної коаліції

Троє дівчат у білих трико та червоних бюстгальтерах і міні-спідницях танцюють на сцені біло-синього майдану. Гримить дискотечна музика, діджей у ритм затягує: "Я-я-я-ну-ко-віч, У-у-у-кра-і-на!". Дівчата сідають одна на одну й імітують статевий акт. Під сценою притупують з пивом кілька тисяч людей. Чимало молоді з пивом і бабусь, які тупають у ритм музики й вигукують "Я-ну-ко-віч!".

Таку сцену спостерігали пізно увечері в п"ятницю ті, хто повертався з мітингу помаранчевих опозиційних сил. Він відбувся на Європейській площі і зібрав близько 20 тис. людей.

Перед початком мітингу опозиційні політики збираються за сценою — на сходах Українського дому. Там вони курять, перемовляються. Дме холодний вітер, вони мерзнуть. Зокрема "нашоукраїнець" Олександр Третьяков. Він з"являється одним із перших разом з дружиною. За якийсь час охоронець приносить йому светр, бо від холоду в Третьякова червоніє ніс.

Приїжджають 42-річний лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко та 38-річний голова "Нашої України" В"ячеслав Кириленко. Озираються у пошуках Юлії Тимошенко. Але її ще немає. Через це Тарас Петриненко мусить співати кілька пісень додатково.

Охоронець приносить Третьякову светр

З-за рогу виходить група "нашоукраїнців" на чолі з Петром Ющенком. Раптом позаду них виринає блискучий чорний "мерседес" зі старим потертим номером "61". Товариші Ющенка втікають з-під коліс, а брат президента повільно повертається і "мерседес" ледь не наїжджає йому на ногу.

З машини виходять лідерка БЮТу Юлія Тимошенко, 46 років, і її перший заступник Олександр Турчинов. Ніби не помічають брата президента. Навколо відразу збирається натовп людей, який супроводжує Тимошенко до сцени. Петро Ющенко, примруживши очі, спостерігає за цим.

Натовп незлагоджено гукає: "Юля, Юля!".

— Хто б що не казав, у президента є впевненість. Він не буде скасовувати указу, — оголошує Тимошенко зі сцени. — Єдине, що він може зробити, — перенести дату дострокових виборів, щоб усі мали можливість зареєструватися у виборчій кампанії.

Кириленко каже, якщо Конституційний суд скасує указ президента, парламент все одно не зможе працювати. Адже народні депутати з "Нашої України" й БЮТу написали заяви про складення мандатів. Отже, Верховна Рада — недієздатна.

— Віктор Ющенко зробив усе залежне від голови держави, щоб захистити право вільної людини — право обирати майбутнє, — кричить Луценко.

Починає скандувати "Ю-щен-ко!". Натовп підхоплює і натреновано вигукує прізвище президента.

Зрештою зачитують резолюцію мітингу. Це робить колишній соціаліст Йосип Вінський, який не підтримував помаранчевий Майдан 2004 року. У резолюції вимагають звільнити міністра внутрішніх справ Василя Цушка та генерального прокурора Олександра Медведька. Також — відновити дієздатність Центральної виборчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ледь не переїхала Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі