пʼятниця, 11 травня 2018 07:55

Телеканал "Інтер" героїв України називає фашистськими злочинцями

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Працівники ”Інтера” прибирають вхід у будівлю телеканалу 25 лютого 2016 ро­ку в Києві на вулиці Дмитрівсь­кій, 30. За кілька годин до цьо­го активісти цивільного корпусу ”Азов” блокували вхід до будинку, заклеїли скло листівками з вимогами переглянути політику каналу та заборонити російську пропаганду. Блокаду тримали п’ять годин
Працівники ”Інтера” прибирають вхід у будівлю телеканалу 25 лютого 2016 ро­ку в Києві на вулиці Дмитрівсь­кій, 30. За кілька годин до цьо­го активісти цивільного корпусу ”Азов” блокували вхід до будинку, заклеїли скло листівками з вимогами переглянути політику каналу та заборонити російську пропаганду. Блокаду тримали п’ять годин

— Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников. А их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице, — говорить ведучий 43-річний Андрій Доманський на концерті телеканалу "Інтер" до 9 травня під назвою "Победа одна на всех".

Відео з'явилося в мережі 7 травня і викликало хвилю обурень користувачів.

По сцені під час концерту, який ведуть російською мовою, крокують співаки — колишня нардепка від Партії регіонів Таїсія Повалій, Володимир Гришко і Віталій Козловський.

Наступного дня відео прокоментувала Націо­нальна рада з питань телебачення і радіомовлення: "Спроби фіксації радянських стереотипів не мають нічого спільного з реальністю, в якій живе сьогоднішня українська держава. Чергова маніпуляція і танці на ранах суспільства, якими є старозавітні концерти на зразок "голубого огонька" — є ніякою не свободою слова, не точкою зору. А діями на розкол суспільства, спробою чергової атаки в інформаційній війні".

В ефір програма вийшла 9 травня. Після цього близько сотні людей вийшли з пікетом до будівлі офісу "Інтера" на вул. Дмитрівській, 30, у Києві. Вимагали позбавити телеканал ліцензії за анти­українську діяльність. Розмалювали фарбою з балончиків фасади будівлі написами "ФСБ", "Інтер — 5-та колона". Хтось кинув пляшку із зай­мистою сумішшю на сходи перед входом.

10 травня запланували пікетувати помешкання одного з власників телеканалу — Сергія Льовочкіна.

Телеканал "Інтер" покриває 99,7% території України.

Належить олігарху Дмитрові Фірташу й колишньому голові Адміністрації президента Януковича, народному депутату з "Опозиційного блоку" Сергію Льовочкіну. Торік у травні з України видворили російського політтехнолога Ігоря Шувалова — за антиукраїнську діяльність на користь спецслужб РФ. Він очолював інформаційну службу "Інтера".

— Тут питання тільки в одній людині — Петрові Порошенку. У нього є стосунки з Фірташем і Льовочкіним. Це система ненападу один на одного: вони його не критикують, а президент не робить нічого проти них, — каже народний депутат 32-річний Сергій Висоцький.

— На російські гроші й за російським завданням фактично знищують державу. Порошенко або не розуміє цього, або розуміє — і не бачить у цьому нічого поганого. З "Інтером" намагалися воювати у сесійній залі ще три роки тому. Коли внесли законопроект про можливе відкликання ліцензії з телерадіоорганізацій, з якими пов'язані громадяни країни-агресора. Людина може напряму не володіти акціями, але контролює їх. Документ не пройшов через відсутність підтримки фракції Блоку Петра Порошенка.

У Росії є кілька сценаріїв щодо України. Наприклад, прихід до влади Віктора Медведчука (кум президента РФ Володимира Путіна. — ГПУ) — це сценарій повної окупації. Близькі до "Інтера" Фірташ, Льовочкін, Юрій Бойко, частина нардепів "Опозиційного блоку" нав'язують українцям зміну влади і курсу — "нейтральність", "ніякого вступу до НАТО". Напередодні виборчої кампанії йде жорстка проросійська пропаганда і мобілізація всього антиукраїнського електорату. Риторика цієї групи радикалізуватиметься, бо їм треба конкурувати в очах Кремля з Медведчуком. Щоб пішло більше грошей і Москва зробила ставку на них.

Кінцева мета Кремля — щоб України не було. "Інтер" працює саме на це — роздмухує нову фазу конфлікту.

— "Інтер" — не єдиний телеканал, який веде інформаційну війну проти України. Після Революції гідності мережа прокремлівських медіа розростається. Вони спотворюють реальність і нівечать свідомість українців, — каже політолог Михайло Басараб, 41 рік.

— Лояльне ставлення до "Інтера" — результат домовленос­тей президента Петра Порошенка з Сергієм Львочкіним, Дмитром Фірташем і Віталієм Кличком у Відні перед президентською кампанією. Кличка вважають політичною креатурою Льовочкіна і Фірташа. Домовилися, що Віталій не йтиме у президенти в 2014 році. За це Льовочкін отримав свої квоти у фракції БПП, а його телеканал продовжив працювати на інтереси Москви.

Держава мала б жорстко карати за пропаганду на користь ворога. Правоохоронці повинні зайнятися джерелами фінансування таких медіа. За чиї гроші і в який спосіб фінансуються "Інтер", "112 Україна", "Ньюз­ван", "Страна", "Вести", ЗІК? Почасти їхніми формальними власниками є підставні особи, які освоюють гроші російського Газпрому, тобто Кремля. Ними управляє наш ворог.

Можливо, президент і його оточення, радники, не до кінця усвідомлюють наскільки небезпечною є робота ворожої пропаганди на нашій території. Можна скільки завгодно озброюватися, мати НАТОвські технології, але якщо програємо інформаційне поле — літаки, ракети і танки нічого не вартуватимуть. Основне — це битва між Україною і Росією за свідомість, світогляд, настрій та емоції українців.

Порошенко показує свою політичну незрілість. Давно мав би визначити пріоритетом інформаційну безпеку країни.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал "Інтер" героїв України називає фашистськими злочинцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі