Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2007 18:20

Тарасюка цікавить, на кого працює Чалий

Україні не обов"язково вступати до Європейського Союзу. Вона може інтегруватися в Європу й без членства в ЄС. Про це позавчора заявив заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий, 52 роки.

— Сьогодні Євросоюз перебуває в досить складному стані: у нього серйозна конституційна та соціальна криза. Він не може більше розширюватися, — вважає Чалий.

Учора "ГПУ" запитала в колишнього міністра закордонних справ 58-річного Бориса Тарасюка, що він думає про такі слова Олександра Чалого.

— Я з пересторогою ставлюся до людей, які демонструють непослідовність. Це повною мірою стосується Олександра Чалого, — з усмішкою відповідає Тарасюк.

Розповідає про часи, коли Чалий працював заступником міністра закордонних справ — у 2003–2004 роках.

— Він тоді вів усіх до членства в НАТО і ЄС, — згадує Тарасюк. — Проте попереджав про згубні наслідки вступу наших сусідів до ЄС. Лякав сотнями мільйонів збитків для України. Чого не трапилося, до речі. Так що будь-які прогнози Чалого треба ділити на декілька разів.

Колишній міністр нагадує, що після цього Чалий працював в "Індустріальному союзі Донбасу" й говорив про невигідність вступу в ЄС та НАТО.

— Як можна потім повернутися в Секретаріат президента й говорити про підтримку курсу президента щодо вступу в НАТО та ЄС, а тепер знову заявляти інше? — дивується Тарасюк. — Питання в мене постає: на кого він працює?

Зараз ви читаєте новину «Тарасюка цікавить, на кого працює Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути