Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 18:06

Тарасюк і Костенко вимагають поновлення Жовтяка

Українська народна партія та Народний рух України вимагають від Віктора Ющенка поновити на посаді колишнього голову Київської облдержадміністрації 46-річного Євгена Жовтяка. Лідери партій Юрій Костенко та Борис Тарасюк надіслали президентові заяву. 13 березня рішення на користь Жовтяка ухвалив Верховний суд.

Днями Ющенко і Жовтяк зустрічалися.

— Президент висловив неготовність виконувати рішення суду, — розповідає "ГПУ" Євген Жовтяк. — Ющенко уповноважив вирішити це питання керівника Секретаріату президента Віктора Балогу.

За словами Жовтяка, Балога запропонував йому посаду заступника голови Ради національної безпеки і оборони.

— Я не погодився. Спочатку треба виконати рішення суду, а тоді говорити про наступні кроки, — каже екс-губернатор Київщини. Додає: — Якщо хтось думає, що звільнить мене через день після мого поновлення, то цього не буде. Єдиний спосіб, який підходить у моєму випадку — моя заява.

Cпільну заяву УНП і НРУ вважає правильною:

— Вони не перестали бути прихильниками Ющенка. Просто президент порушив Конституцію і йому нагадують, що цього робити не слід.

— Є судове рішення. Ним треба керуватися незалежно від посади, — каже Юрій Костенко, 53 роки. — Президент має виконувати рішення суду. Ми ж не звертаємося до нього, аби він порушував право.

У Секретаріаті президента на прохання "ГПУ" висловити свій погляд на ситуацію зажадали письмовий запит, відповісти на який пообіцяли через тиждень. Нині Київську облдержадміністрацію очолює Віра Ульянченко. Президент призначив її на цю посаду торік у червні.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк і Костенко вимагають поновлення Жовтяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути