четвер, 08 листопада 2007 19:00

Тарас Чорновіл не очікує блокувань і мегафонів

  ”Регіоналка” Ганна Герман під час вечірнього засідання Верховної Ради 2 квітня 2007 року, яке було присвячене указу президента про розпуск парламенту
”Регіоналка” Ганна Герман під час вечірнього засідання Верховної Ради 2 квітня 2007 року, яке було присвячене указу президента про розпуск парламенту

Новообрана Верховна Рада має розпочати роботу до 27 листопада. "ГПУ" зателефонувала їм і запитала, як вони готуються до першого засідання.

43-річний "регіонал" Тарас Чорновіл жартує, що за роки роботи у Верховній Раді має кілька прикмет:

— Якщо бачу, що зранку в підземному переході в бік сесійної частини йде хтось із "бютівців" і несе у великій торбі купу мегафонів — значить, роботи нормальної не буде.

Він прогнозує, що цього разу на першому засіданні парламенту блокувань та гудків мегафонів не буде.

— Усе пройде спокійно. Буде зачитана присяга найстаршим депутатом — це комуніст Герасимов. Потім нардепи розійдуться по закутках. Для кого це перший раз, будуть фотографуватися на пам"ять. Далі всі підпишуть текст присяги і здадуть його у секретаріат, — розповідає "регіонал".

Говорить, що зазвичай у перший день не відбувається ніяких святкувань чи гулянок. Вони можуть бути у вихідні або в кінці робочого тижня. Згадує, як після минулих парламентських виборів святкування влаштували групи Володимира Макеєнка та Андрія Клюєва з фракції Партії регіонів.

— Ми зібралися в якомусь ресторанчику, посиділи вечір, поспівали, позабавлялися та потанцювали трохи. Можливо, щось подібне буде, але не масово — гуртками, — розмірковує Чорновіл.

Найретельніше до першого засідання готуються депутатки. Хоча ті, для яких це не вперше, якогось надзвичайного значення йому не приділяють.

— Я готуюся, як кожна людина, — розповідає "нашоукраїнка" Лілія Григорович, 50 років. — Щось здаю в хімчистку. Костюм у мене є ще з літа. Я прикупила його собі на ювілей. Можливо, в ньому й піду. Усе залежить від настрою і погоди.

У мене все життя одна і та ж зачіска

Але каже, треба купити нову сумку та дібрати до неї взуття. А от зачіску Григорович заради першого засідання змінювати не буде:

— У мене все життя одна і та ж зачіска. Я її автор і виконавець. Роблю за п"ять хвилин. Я консерватор. У мене все життя одні й ті ж принципи.

"Нашоукраїнка" перед кожним першим засіданням ходить до церкви. 48-річна "регіоналка" Ганна Герман запевняє, що відвідує храм щонеділі. На перше засідання парламенту Герман не збирається шукати собі новий одяг та робити нову зачіску.

— Я не працюю в модельному бізнесі, — зауважує вона. Утім, саме Герман називають однією з найбільших модниць парламенту.

55-річна комуністка Катерина Самойлик не приховує, що першому дню роботи парламенту приділяє багато уваги.

— Для мене це дуже велика подія, — говорить. Але додає, що поповнювати гардероб заради цього не буде. — У мене є чорний костюм із білою блузкою. Думаю, що я буду виглядати в ньому досить ефектно. І зачіску зроблю, бо без неї не можу жити. Узагалі, я не терплю жінок, які патлатими приходять у Верховну Раду.

Наймолодшою народною депутаткою цього скликання буде 25-річна Еліна Шишкіна — донька судді Конституційного суду Віктора Шишкіна. До парламенту вона потрапила за списком Блоку Юлії Тимошенко. Іще не знає, у якому депутатському комітеті працюватиме, але на перше засідання налаштовується психологічно.

— Слухаю пісню "Океану Ельзи" "Все буде добре", — каже вона.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Чорновіл не очікує блокувань і мегафонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі