середа, 29 серпня 2007 17:08

Супрун витратить на вибори 15 мільйонів

Автор: фото: УНІАН
  Голова Народно-демократичної партії Людмила Супрун та голова Республіканської християнської партії Микола Поровський оголошують про створення свого виборчого блоку в Києві, 16 серпня 2007 року
Голова Народно-демократичної партії Людмила Супрун та голова Республіканської християнської партії Микола Поровський оголошують про створення свого виборчого блоку в Києві, 16 серпня 2007 року

Людмила Супрун, 42 роки, на минулих парламентських виборах була першим номером у списку Блоку НДП. Він отримав лише піввідсотка голосів. Цього разу депутатка створила блок свого імені й оголосила, що набере 25%.


Скільки коштуватиме ваша кампанія?

— Десь 15 мільйонів гривень. Це кошти тих підприємств, які нас підтримують, членів громадських об"єднань. Розраховуємо й на внески громадян.

Ми не хочемо проводити рекламну кампанію, крутити ролики тощо. Хочемо організовувати дебати. Час піар-акцій минув, настав час серйозної  розмови. Бо це ж не жарти — Україна може опинитися на межі розколу.

Нині маємо пропозиції практично від усіх телеканалів, де будуть проходити дебати. Так ми менше витрачатимемо грошей на рекламу. Але там, де дебати платні, будемо оплачувати зі свого виборчого фонду.

Раніше ви казали, що розраховуєте на голоси тих людей, які не підтримують жодної з парламентських партій...

— Таких — 30 відсотків. Нині на них можуть претендувати кілька політичних сил. Наталка Вітренко, яка буде збирати голоси крайніх лівих і комуністів. Є ще партія "Свобода" Олега Тягнибока — це крайні праві. На центристський електорат претендуватимуть Блок Литвина й наш.

Ми не хочемо проводити рекламну кампанію

Чи можливо, що після виборів ви отримаєте якусь посаду у виконавчій владі?

— Із посадою немає проблем. Мені робили пропозиції щодо входження до списків інших політичних сил. Але я не хочу йти в парламент як "кнопкодав". Бачу свою роботу як людина, яка може займатися економікою, має для цього відповідний фах, підготовку, досвід. Займатися економічними проблемами для реформування країни.

Які політичні сили пропонували вам перейти до них у список?

— Була пропозиція від "Народного союзу "Наша Україна" за умови ухвалення рішення про ліквідацію партії.

А Партія регіонів пропонувала?

— Обговорення було. Я не виходила на переговорний процес на рівні керівництва партії, але від представників Партії регіонів пропозиції були. Пропонували особисто увійти в їхній список. Я не погодилася.

Якщо Віктор Янукович знову стане прем"єром і вас запросять працювати міністром або заступником міністра економіки, ви погодитеся?

— Не виключаю, що могла би працювати в групі, яка представлятиме  коаліцію. Але за умови, якщо підтримають мої економічні пропозиції. Заради посади не піду на те, щоб виконувати щось мені незрозуміле або таке, що не до вподоби.

Зараз ви читаєте новину «Супрун витратить на вибори 15 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі