пʼятниця, 18 січня 2008 16:55

Суд дозволив продовжити розслідування проти Цушка

 18 січня Апеляційний суд Києва визнав законною постанову Генпрокуратури про порушення кримінальних справ проти колишнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка, 44 роки.

24 травня 2007 року за його наказом співробітники "Беркута" зламали вхідні двері в Генпрокуратурі і в приймальні глави відомства. Силою вони повернули до кабінету звільненого президентом із посади генпрокурора Святослава Піскуна. Наступного дня виконувач обов"язків генпрокурора Віктор Шемчук порушив проти Цушка кримінальну справу за перевищення службових повноважень.

Раніше Печерський районний суд Києва скасував постанову Шемчука про порушення кримінальної справи проти екс-міністра. Нині Генпрокуратура може продовжити розслідування.

Одразу після рішення суду Соцпартія, членом якої є Цушко, оголосила рішення суду "політичними репресіями". "Спочатку була поставлена і за допомогою масштабних фальсифікацій виконана задача по недопущенню СПУ в парламент. "Син Кучми" Віктор Ющенко веде таку ж запеклу і незаконну боротьбу із соціалістами, як і його "батько". Вимоги притягти до "кримінальної відповідальності" екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка підтверджують намір квазідемократів очорнити і політично знищити тих, хто становить загрозу для їхніх політичних і фінансових махінацій", — ідеться в заяві СПУ.

З Василем Цушком "ГПУ" зв"язатися не вдалося: він відключив мобільний телефон. Невідоме й місце його перебування. Кажуть, він виїхав за межі України. Водночас у Соцпартії раніше говорили, що Цушко лікується в Одеській області.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив продовжити розслідування проти Цушка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі