вівторок, 30 вересня 2008 19:10

Степан Хмара збирається очолити нову партію

— Це ви той Хмара, що в перших скликаннях Верховної Ради відмовився від кальсонів і "жигулів"? — запитує вчора у Степана Хмари, 69 років, літній чоловік.

— Ага, від кальсонів відмовився влітку, — жартує поруч генерал-лейтенант Олександр Скіпальський, 63 роки.

Зі Степаном Хмарою він прийшов презентувати громадсько-політичну організацію "Український блок". Вона існує понад рік. На презентацію прийшли ще п"ятеро співзасновників — депутати перших скликань парламенту та колишні військові. Журналістів також було п"ять.

— Ми тут не для того, щоб використовувати Україну для збагачення, а щоб захистити наших людей, — пояснює Скіпальський.

Лідером "Українського блоку" є Степан Хмара. Кожному учасникові прес-конференції дає на виступ кілька хвилин. Після цього провідникам організації ставлять лише одне запитання: чи підуть вони на дострокові парламентські вибори?

— Ми братимемо в них участь, — відповідає Степан Хмара. — Можливо, в різних політичних силах.

Хвилину присутні чекають на інші запитання й розходяться. Хмара 10 хв. розмовляє з "ГПУ".

— Підбираємо людей по регіонах, собі подібних. Головне — порядність, — розповідає. — Наприклад, запросили у свою організацію депутатів попередніх скликань: Степана Волковецького з Івано-Франківська, Віталія Мельничука — колишнього мера Житомира.

Додає, що з часом громадська організація "Український блок" має шанси стати партією. Він може її очолити.

— Поки що я в Українській народній партії (її очолює народний депутат Юрій Костенко. — "ГПУ"). Але бачу, що вона не здатна виконати свою роль. У нас іде серйозна внутрішня боротьба. Але я не хотів би про це говорити, — додає Степан Хмара.

Зараз ви читаєте новину «Степан Хмара збирається очолити нову партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі