середа, 28 липня 2010 02:13

Справу Ґонґадзе доведуть до логічного кінця

Екс-працівник Управління держохорони майор Микола Мельниченко заявив, що у вересні спливає термін притягнення до відповідальності фігурантів касетного скандалу.

— Відповідно до Кримінального кодексу граничний термін притягнення до відповідальності 15 років, — зауважує голова Міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров, 42 роки.

Наскільки адекватні заяви Мельниченка?

— Це право будь-якого громадянина, який має інформацію про вчинений злочин. Інше, що після заяв Мельниченка мають бути проведені перевірки. І якщо немає доказів на підтвердження його слів, то до відповідальності повинні притягнути його. Слідчий Генпрокуратури має прийняти процесуальне рішення — порушити кримінальну справу або проти Кучми і Литвина, або Мельниченка.

Чому справу Ґонґадзе розслідують так довго?

— Справи, які мають суспільний резонанс, розслідуються або дуже швидко, або 5–10 років. Усе залежить від волі політичного керівництва, зацікавленості різних груп впливу.

Чи доведуть справу до кінця?

— До якогось кінця ця справа рано чи пізно дійде. Для суспільства важливо, щоб на лаву підсудних сіли замовники. Щоб усі знали, що покарання невідворотне, яку б посаду ти не займав. Інакше такі вбивства стануть буденними.

Зараз ви читаєте новину «Справу Ґонґадзе доведуть до логічного кінця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі