четвер, 16 серпня 2007 17:00

Список БЮТу зареєстрували

Увечері минулої середи під Центральною виборчою комісією прихильники Блоку Юлії Тимошенко чекали рішення про реєстрацію виборчого списку. Більшість із них — молодь.

Вони танцюють під пісні помаранчевої революції та проводять різні конкурси. Навколо розкидано багато недопалків, а зі смітників стирчать пластикові пляшки і коробки з-під їжі.

Тим часом у залі засідань ЦВК зібралися представники комуністів, "Регіонів", блоку Литвина та БЮТу. Їм роздають порядок денний засідання. Питання про реєстрацію "бютівців" на виборах у ньому немає.

Із запізненням на 5 хв. заходять члени ЦВК. Голова Володимир Шаповал, 59 років, пропонує затвердити порядок денний. Член комісії, обраний за квотою Партії регіонів, 33-річний Михайло Охендовський тягне руку. Шаповал дає йому слово. Охендовський нагадує, що окружний адміністративний суд Києва зобов"язав ЦВК зареєструвати БЮТ на виборах.

— У зв"язку з цим немає жодних перешкод, щоб прийняти рішення про реєстрацію БЮТу. Тому я вношу пропозицію включити це питання до порядку денного, — каже він.

— Оригіналу рішення суду я не бачив. Тому в мене є певні сумніви, — відказує Шаповал.

— І я не бачив, — киває Охендовський.

— Ми були б вдячні, якби ЦВК зареєструвала наш блок і можемо надати копію рішення суду, — говорить представник БЮТу Петро Крупко, 49 років.

Члени ЦВК ідуть радитися. Охендовський тим часом у коридорі пояснює позицію членів ЦВК з квоти коаліції, які раніше відмовили БЮТу в реєстрації.

— Ніхто ніколи не заявляв про те, що хтось не бажає реєстрації виборчого списку БЮТу. Єдина проблема полягала у відсутності правових підстав. Сьогодні вони з"явилися. Нехай це не ті підстави, які передбачені законом, але це є рішення суду, — говорить він.

Додає, що рішення ніхто оскаржувати не буде.

Після наради за реєстрацію списку голосують усі. Піднімаючи руку, Охендовський усміхається до "бютівців".

Пікетники починають розходитися з-під ЦВК. Розбирають намети. Один із чоловіків говорить, що дали відповідну команду.

— У Партії регіонів немає розуму, бо дали можливість БЮТу безкоштовно провести таку рекламу, — додає.

Зараз ви читаєте новину «Список БЮТу зареєстрували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі