вівторок, 24 червня 2008 18:20

Спікер і прем"єр поговорили при свідках (ФОТО)
7

Учора у Верховній Раді про роботу парламенту говорили голова фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко (праворуч), спікер Арсеній Яценюк, прем’єр Юлія Тимошенко та представник фракції БЮТ Андрій Кожем’якін
Фото: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ

Учора голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко та лідери фракцій коаліції вирішували, як врегулювати політичну кризу в парламенті. Домовилися прийняти закон, де пропишуть основні напрями внутрішньої та зовнішньої політики країни на найближчі два роки.

Засідають у залі для конференцій. Журналісти спостерігають за всім з великого екрана в коридорі Ради. Яценюк говорить, що наступний пленарний тиждень треба почати з погодження порядку денного.

— Важливо, щоб ми зайшли в зал з узгодженими пропозиціями, які поділяють як члени коаліції, так і фракції, що не входять до неї, — каже він. — Для парламенту важливо —  сконсолідуватися.

Спікер пропонує прийняти закон "Про засади внутрішньої та зовнішньої політики до 2010 року". Також, за його словами, уряд має якнайшвидше внести зміни до держбюджету.

— Кабмін цілком і повністю підтримує закон про внутрішню й зовнішню політику. Думаю, що програма дій уряду "Український прорив", яка вже більше півроку в парламенті, доповнить його, — зазначає Тимошенко.

Лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 40 років, сумнівається, що Партія регіонів підтримає пропозиції Яценюка. І додає, що останній пленарний тиждень цієї сесії варто присвятити змінам до Податкового кодексу, закону "Про державний земельний кадастр" та запровадженню 20-відсоткової надбавки для всіх бюджетників, які працюють на селі.

— Сьогодні всі говорять про готовність іти на дострокові вибори, але країна втомилася від них, — зауважує "нашоукраїнець".

— Ніяких дострокових виборів? — перепитує в нього Тимошенко.

— Безумовно! — наголошує Кириленко.

— А яка позиція з цього питання у Юлії Тимошенко? Ой, у Блоку Тимошенко? — звертається спікер до представника БЮТу Андрія Кожем"якіна.

Той говорить, що вони теж проти дострокових парламентських виборів. Прем"єрка схвально киває. Кожем"якін пропонує включити до порядку денного законопроекти щодо скасування депутатських пільг та недоторканності.

— Сподіваюся, що проведу переговори із фракціями, які сьогодні тут не присутні, і ми дійдемо згоди по всіх питаннях, — каже на завершення Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Спікер і прем"єр поговорили при свідках (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі