четвер, 03 червня 2021 07:05

Соратник Ахметова створив партію

— Наше завдання — щоб усі українці платили податки й не було шахраїв. За фінансові правопорушення в країнах Заходу покарання більше, ніж за насильницькі злочини. Це правильний шлях, — каже політик і бізнесмен 58-річний Борис Колесніков. 30 травня на з'їзді партії "Україна — наш дім" його обрали головою політсили. Проєкт створили кілька місяців тому.

Заявляють, що прагнуть відновити суверенітет і реальну державність України. Ухвалити нову Конституцію та перейти на парламентську модель державного правління з двопалатним парламентом.

У 2001–2006-х Колесніков керував Донецькою обласною радою. Був народним депутатом трьох скликань від Партії регіонів. У 2010–2012 роках — віцепрем'єр і міністр інфраструктури в уряді Миколи Азарова.

— Колесніков давно хотів повернутися в політику й мати проєкт. Але перспектив у його нової партії майже немає, — каже 47-річний Вадим Денисенко, виконавчий директор "Українського інституту майбутнього".

— Бракує харизматичності. Це не той лідер, на якого в суспільстві є запит. Ідеологія цієї партії — приведемо розумних людей, які пояснять, як правильно будувати країну. Та в Україні немає великого прошарку людей, які повірили б, що прийде директор заводу і все вирішить.

Борис Колесніков — давній соратник і друг Ріната Ахметова. Чи допомагатиме олігарх партії? Навряд чи Ахметову це потрібно. Але його телеканали будуть відкриті для Колеснікова та спікерів.

Малоймовірно, що ця політсила вистрілить на виборах. Єдиний плюс — відбере 1–2 відсотки в проросійської "Опозиційної платформи — За життя".

Зараз ви читаєте новину «Соратник Ахметова створив партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі