четвер, 17 вересня 2020 05:31

Соціологи назвали головних кандидатів на посаду мера Полтави

Автор: Олег Журавльов
  Сергій Іващенко проводить передвиборчу кампанію по-сучасному, зазначають політтехнологи. Його команда робить короткі відео у фейсбуку та ютюбі, розробляє соціальні проєкти
Сергій Іващенко проводить передвиборчу кампанію по-сучасному, зазначають політтехнологи. Його команда робить короткі відео у фейсбуку та ютюбі, розробляє соціальні проєкти

Товариство з обмеженою відповідальністю "Роботизовані телесистеми" замовило та провело у Полтаві соціологічне дослідження 6–7 вересня. Визначали, хто має найбільші шанси стати міським головою обласного центру. Місцеві вибори пройдуть 25 жовтня, але експерти вже аналізують політичну ситуацію у регіонах.

Соціологи опитали біля 1500 полтавців старших 18 років. Статистична похибка дослідження: ±2,8%. Людей обдзвонювали на основі бази верифікованих мобільних номерів та задавали три питання:

— Якби вибори полтавського міського голови відбувалися у найближчу неділю, за кого з перелічених кандидатів Ви б проголосували?

— Уявіть, що проходить другий тур виборів мера Полтави і у бюлетені залишилися тільки Сергій Іващенко від партії "Слуга Народу" та Олександр Мамай від партії "За майбутнє". Ви можете проголосувати за одного із них, проти обох або не брати участі в голосуванні. Що Ви обираєте?

Дослідження показало, що головні претенденти на крісло мера Полтави — Олександр Мамай та Сергій Іващенко. Вони є лідерами першого туру. Якби вибори відбулися у найближчу неділю, за Олександра Мамая віддали б голоси 24,8% полтавців, представника від політичної партії "Слуга Народу" Сергія Іващенка — підтримали б 16,6% респондентів.

— Лідери перегонів будують передвиборчі кампанії по-різному. Команда Іващенка більш сучасна, — каже політтехнолог Антон Соколов. — Вони присутні у фейсбуку, ютюбі. Роблять короткі відео та багато рекламних речей. Розробили "Карту змін". Протиставляють новітню роботу "старому" світу, який використовує інші інструменти: зустрічі у дворах, роздача пакетів та якихось презентів. Так діє команда Мамая.

Проаналізували політологи і перебіг другого туру місцевих виборів. Якщо в бюлетені лишаться два кандидати — Сергій Іващенко та Олександр Мамай, то Іващенко отримає 28,9%, а Мамай — 32,3%.

Експерти прогнозують, що Сергія Іващенка можуть підтримати виборці інших політичних гравців, які не потраплять до другого туру.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, понад 22% полтавців підтримають партію "Слуга Народу" на виборах до міської ради. По 8% голосів містян отримають "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність" і партія "За майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «Соціологи назвали головних кандидатів на посаду мера Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі