понеділок, 14 квітня 2008 18:39

Соціалісти висунуть Валентину Семенюк у президенти

Автор: фото: PHL
  Валентина Семенюк та Віталій Самсоненко обвінчалися 20 січня  у ”Теплому” храмі всіх Лаврських святих
Валентина Семенюк та Віталій Самсоненко обвінчалися 20 січня у ”Теплому” храмі всіх Лаврських святих

Голову Фонду держмайна 50-річну Валентину Семенюк-Самсоненко висунуть кандидатом у президенти від Соціалістичної партії на наступних виборах глави держави. Таке рішення ухвалили на позачерговому з"їзді СПУ у суботу.

За Семенюк-Самсоненко віддали голоси 128 делегатів. Колишній міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко набрав 117 голосів. Лідер соціалістів Олександр Мороз від участі в президентській кампанії 2009–2010-х відмовився.

— Вона показала ефективність як державний менеджер на чолі Фонду держмайна, — говорить соціаліст 66-річний Іван Бокий. — Семенюк ніколи не допускала порушення законів. Валентина Петрівна не йде назустріч жодним кланам.

У лютому Кабмін тимчасово усунув Валентину Семенюк із посади голови Фонду держмайна. Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила її в корупції. Мовляв, Семенюк сприяла продажу підприємств своїм соратникам за заниженою вартістю. Однак президент Віктор Ющенко дію урядової постанови призупинив.

До початку передвиборної кампанії залишається майже півтора року. Такий ранній старт соціалістів директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, 41 рік, називає саморекламою.

Зараз Семенюк для Соцпартії як діючий бойовий крейсер "Аврора"

— Зараз Семенюк для Соцпартії як діючий бойовий крейсер "Аврора". Вони її просто розкручують. Коли ж Юлія Тимошенко захоче знову звільнити її з посади голови Фонду держмайна, соціалісти скажуть, що це політичний пресинг, — пояснює політолог.

Бала каже, що Валентина Семенюк може стати третьою жінкою — кандидатом на посаду глави держави. Нині, окрім прем"єра Юлії Тимошенко, серед претендентів на президентське крісло називають також секретаря Ради нацбезпеки й оборони Раїсу Богатирьову.

Зараз ви читаєте новину «Соціалісти висунуть Валентину Семенюк у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі