вівторок, 12 листопада 2019 07:30

"Слуга народу" обрала нового голову

Автор: Сергій Старостенко
  Делегати на з’їзді партії ”Слуга народу” обирають голову політсили 10 листопада. Одностайно підтримують народного депутата Олександра Корнієнка. Він був єдиний претендент на посаду. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков (в центрі) склав повноваження керівника партії
Делегати на з’їзді партії ”Слуга народу” обирають голову політсили 10 листопада. Одностайно підтримують народного депутата Олександра Корнієнка. Він був єдиний претендент на посаду. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков (в центрі) склав повноваження керівника партії

— Будемо виходити на новий формат партійного будівництва. Хочемо створити щось подібне на політичні сили Євросоюзу. Чим партії влади грішили: голова облдержадміністрації — це голова обласної організації партії. А голова району — керівник тамтешнього осередку. Хочемо від цього відійти, — каже перший заступник голови фракції "Слуга народу" 35-річний Олександр Корнієнко.

У конгресно-виставковому центрі "Парковий" у Києві 10 листопада відбувся позачерговий з'їзд партії "Слуга народу".

Об 11:00 біля входу чути вигуки "Ганьба". Зібралися близько 50 чоловік. Тримають плакати "Я не лох. #SaveФОП", "Президент, тримай слово", "Не дамо знищити спрощену систему". Представляються підприємцями. За ними слідкує поліція діалогу.

Усередину пускають за списками.

— Люди занепокоєні, — говорить про мітингарів народний депутат від "Слуги народу" 49-річний Микита Потураєв. — Але новели закону (18 жовтня президент підписав закони, які зобов'язують фізичних осіб-підприємців використовувати касові апарати та дозволяють покупцям вимагати повернення грошей, якщо покупка не відповідає чеку. — ГПУ) не складні. Скачати безкоштовну програму і вести облік у комп'ютері — нескладно. Електронна звітність проста. Робимо більш комфортною роботу для підприємців.

На телевізорах показують виступ Зеленського на стадіо­ні "Дніпро-Арена", коли він був кандидатом у президенти.

— Тільки от до з'їзду написав заяву на вступ у партію, — каже голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, 40 років. — Президента турбує, що є скандали, інтриги. Але за 60 днів ми ухвалили 77 законів. Ніколи такого темпу не було. Якщо втратимо монобільшість, доведеться домовлятися з іншими фракціями. За винятком "Голосу", умови інших політсил — чортячі. Щось на щось обміняти. Не хочемо укладати договорняки.

У буфеті пригощають соком, мінеральною водою, вівсяним печивом, фруктами, наливають каву та чай.

У залі збираються люди.

— А можна з вами селфі? — запитує чоловік у нардепа, борця 28-річного Жана Беленюка. У черзі за ним стоїть ще один.

Об 11:53 у холі з'являється голова Верховної Ради та голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков. З'їзд розпочинають із запізненням на 25 хв. У залі понад дві сотні людей.

Звучить гімн. На сцену виходить Разумков.

— Маємо найбільшу фракцію. Це досягнення команди людей, які об'єдналися навколо Володимира Зеленського. Треба повторити результат президентських і парламентських виборів на місцевих, — каже спікер.

— Ви змогли вистояти перед воєнним натиском Російської Федерації, — звертається литовський депутат, голова групи "Друзі Європейської України" у Європарламенті Петрас Ауштревічус, 56 років. — Стали прикладом у XXI столітті в Європі, що за свої цінності, переконання треба боротися і можна перемогти навіть більшого ворога. Україна не одна, ви маєте партнерів. Слава Україні!

Разумков складає повноважень голови партії. На його місце розглядають єдину кандидатуру — Олександра Корнієнка.

— Ціна питання — велика. Мова йде про долю країни, — говорить він із трибуни. — Маємо переглянути підхід до підбору кандидатів у місцеві ради. Щоб це були не власники заводів-пароходів, а лідери, які слухають громадян.

Корнієнка обирають головою партії на чотири роки. Рішення ухвалюють одноголосно. Аплодують стоячи.

Вирішують брати участь у місцевих виборах 22 та 29 грудня. Заявляють, що мають близько 1700 кандидатів у депутати та 90 — на голів рад.

У партію приймають 27 нардепів з фракції "Слуги народу". Серед них — Давид Арахамія, Олександр Дубінський, Микола Тищенко, Святослав Юраш.

З'їзд триває 1 год. Наступний відбудеться 15 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" обрала нового голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі