понеділок, 21 липня 2008 18:04

Сівець прогнозує відставку Тимошенко

Віце-президент Європарламенту поляк 53-річний Марек Сівець вважає, що прем"єрка Юлія Тимошенко незабаром подасть у відставку.

— Восени Тимошенко варто вирішити, коли для неї буде найкращий момент почати свою кампанію, — сказав він в інтерв"ю журналу "Український тиждень". — Тоді вона піде з Кабміну і, як один з основних кандидатів на посаду президента, розгорне активну підготовку до виборів.

На думку Сівця, Юлія Тимошенко матиме малі шанси на перемогу, якщо очолюватиме уряд до виборів глави держави.

— Вона це прекрасно розуміє. Тому працюватиме як опозиційний кандидат, — вважає віце-президент Європарламенту. — Коли Тимошенко вирішить піти з уряду, в Україні розпочнеться безладдя. Країна порине у вибори.

Натомість директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 52 роки, думає інакше.

— Сівець не до кінця розуміє специфіку української політики, — каже він. — Щоб виграти в нас вибори, потрібно мати адміністративний, економічний ресурс, роздавати пенсії й зарплати. Тому вона робитиме все, щоб протриматися  в Кабміні якнайдовше. Піде на президентську кампанію, будучи на посаді прем"єр-міністра.

Політолог говорить, що нині прем"єрський рейтинг Юлії Тимошенко не надто зменшується — інфляція уповільнилася. Тому залишати Кабмін їй немає сенсу.

— Тепер їй головне схилити на свій бік бізнесові, адміністративні та регіональні еліти. А це можливо зробити тільки на посаді прем"єра.

Зараз ви читаєте новину «Сівець прогнозує відставку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі