понеділок, 09 червня 2008 18:21

"Ситуацію в Україні дестабілізує Росія"

  Тарас Стецьків вважає, що дострокові вибори до парламенту нині можуть лише нашкодити
Тарас Стецьків вважає, що дострокові вибори до парламенту нині можуть лише нашкодити

У вересні торік "Народна самооборона" включила у свій список на дострокових парламентських виборах Юрія Бута. Тоді Юрій Луценко заявив, що відповідає за кожного з кандидатів від своєї політичної сили. Минулого тижня Бут вийшов із коаліції, не порадившись із керівниками "НУ-НС". 44-річний Тарас Стецьків каже, що просив Луценка не брати Бута в нардепи.

— Я йому неодноразово говорив, але він промовчав, — розповідає. — Не знаю, як так сталося. Але відповідальність за це нестиме "Народна самооборона".

Після того, як Юрій Бут та "бютівець" Ігор Рибаков вийшли із коаліції у ній залишилося 225 голосів. Вона ще існує?

— Поза сумнівом, існує. Хоча ці товариші ускладнили нам і без того непросту ситуацію. Ці люди є елементом неукраїнського сценарію, який організовується для дестабілізації влади в Україні (до 2002 року Юрій Бут працював у структурах Адміністрації президента Росії. — "ГПУ"). Обоє мають стосунок до Московського патріархату. Усім відомо, яку роль відіграє він у Росії. Точкою відліку, який не на жарт перелякав Росію, став Бухарестський саміт (на ньому Україні пообіцяли членство в НАТО. — "ГПУ") . Вони включили всі механізми. Те, що зробили Бут і Рибаков, означає, що Росія не має інших механізмів тиску на Україну для дестабілізації влади в країні.

Ходять чутки про можливий вихід із коаліції інших депутатів. Зокрема із партії "Єдиний центр".

— Думаю, що президент їх зупинить. Вихід із коаліції двох депутатів відбувся у п"ятницю. Тоді Ющенко був у Москві. Думаєте, що голова Секретаріату президента Балога в цьому зацікавлений? Та ні! Депутати з ЄЦ не вийдуть із коаліції. Бо це суперечить особистим інтересам Балоги і президента. Єдина людина, яка може зупинити те, що діється — Віктор Андрійович.

Але "бютівці" саме президента звинувачують в усьому.

— Росія за цим стоїть. Це очевидний факт. Але всі чомусь бояться сказати про це. Ющенкові не може бути вигідне власне самознищення. Це сценарій російської ФСБ.

Усе це може закінчитися новими достроковими виборами?

— Вони нам зараз шкідливі. Може, хтось справді написав сценарій нових виборів і поклав на стіл президентові. Але я думаю, що Ющенко не ввійде в історію як зрадник і руйнівник. Він це зупинить.

Лідер "Регіонів" Віктор Янукович заявив, що тривають переговори про переформатування коаліції.

— Це нісенітниці! Має статися щось неймовірне, щоб у НУ-НС утворилася більшість на союз із Партією регіонів. Це може бути або зрада Ющенка, або Тимошенко. Але я в це не вірю. Переформатування не буде.

За день до того, як Бут і Рибаков вийшли з коаліції, Янукович замовив собі ефір на Першому національному каналі. І там зробив заяву про новий формат коаліції. Виходить, "регіонали" знали майбутній сценарій розвитку подій?

— Без сумніву, вони володіли інформацією. Бо наші "регіонали" і комуністи захищають російські інтереси в Україні. Вони на цьому спробували зіграти свою гру. Але такий сценарій залишає за бортом і Партію регіонів. Бо Росії потрібна ніяка Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуацію в Україні дестабілізує Росія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі