середа, 25 червня 2008 18:13

Шість губернаторів не приїхали до прем"єра

На засідання Кабінету Міністрів прийшов голова Державної митниці 39-річний Валерій Хорошковський. Стає під стінкою, бо йому не виділили місце. Спирається на чуже крісло і розглядається по сторонах.

Заходить 47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Каже, що цей день — урочистий:

— Ми святкуємо День митної служби. Це не просто професійне свято, адже із приходом демократичної влади митниця докорінно змінила сутність своєї роботи.

Коли Тимошенко говорить ці слова, Хорошковський протискується з кінця зали до неї. Прем"єрка просить сісти ліворуч від себе. Це місце — віце-прем"єра із гуманітарних питань Івана Васюника. Його на засіданні поки що немає.

— Сідайте, ви ж у нас іменинник, — усміхається вона до Хорошковського. — Ми побачили, як повинна працювати митна служба. За цей рік вона принесла до держбюджету 40,7 мільярдів гривень. Це на 20 мільярдів більше, ніж за відповідний період попереднього року.

Сідайте, ви ж у нас іменинник

Юлія Тимошенко переконує, що працівники митниці захищають українських виробників. Керівник апарату прем"єра Михайло Лівінський підносить їй великий букет червоних троянд. Вона вручає їх голові митниці.

— І чарку давайте! — вигукує з місця міністр оборони Юрій Єхануров, 59 років.

— Служу Україні! — відповідає Хорошковський і виходить із зали.

Тимошенко услід йому говорить, що очікує ще більше надходжень до кінця року. Просить журналістів вийти.

За кілька годин засідання закінчується. Прем"єрка збирає прес-конференцію. Нарікає, що на засідання не приїхали запрошені губернатори шести областей. Адже президент вимагає узгоджувати відрядження голів облдержадміністрацій із ним.

— Шкода, що до Києву заборонено в"їжджати губернаторам і дальнобойщикам, — натякає Тимошенко на розпорядження мера столиці про заборону в"їзду до неї вантажівкам з 7.00 до 20.00. — Ну, дальнобойщикам дозволили хоч вночі та у вихідні, а губернаторам не можна ні вночі, ні у вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Шість губернаторів не приїхали до прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі