вівторок, 04 вересня 2007 17:52

Син віце-прем"єра погрожує американцеві

"Умри, американец... Дедушка Вова скажет Ринату и тебя в Америке похоронят... Еще раз приедеш в Крым, Киев, возбудят уголовное дело и будеш в розыске в Интерполе. Решил судиться, так мы у тебя все выиграли уже! Семья Рыбак", — таке повідомлення прийшло 14 липня на мобільний телефон 38-річного електромонтера зі США Юрія Стара.

За чотири дні до цього він подав скаргу до Печерського райсуду в місті Києві. Юрій вимагає у своєї колишньої дружини Ірини дозволу бачитися зі своїм 9-річним сином Михайлом. Жінка зараз у шлюбі з 38-річним депутатом Київради Олександром Рибаком — сином віце-прем"єр-міністра Володимира Рибака — й не хоче контактувати з колишнім чоловіком.

Юрій Стар родом з України. Раніше мав прізвище Стародубський. 30 років тому виїхав до США, встановлює там електропроводку в будинках. Після погроз із боку Рибаків зібрав прес-конференцію в Києві. Просить захистити його від впливової родини.

— З Іриною ми познайомилися в Чикаго 11 років тому, — розповідає російською Юрій Стар по телефону зі США. — Нас познайомив її батько — Михайло Сакович Фріденталь. Тоді він був відомим бізнесменом в Донецьку. За рік, 4 жовтня 1997-го, ми одружились. Наступного року народився син Михайло.

Спочатку родина жила мирно, та згодом почалися сварки.  Юрій каже, що Ірина завжди йому вказувала, що та як треба робити. Сама ж ніде не працювала й жила за його рахунок.

— Тесть із тещею завжди були на моєму боці, — запевняє Юрій. — Бо характер в Ірини не з легких.

Навесні 2003-го вона сказала, що їде на літо до рідних у Донецьк. Із собою забирає сина. Тут же справлять і його 5-річчя. Юрій погодився, приїхав на день народження хлопчика 19 липня. Після свят хотів із родиною повернутися до США, та Ірина залишилася догуляти літо. За місяць з"явилася в чоловіка, зібрала речі й полетіла назад у Донецьк.

— Я зрозумів, що нашим відносинам кінець, — зітхає Стар. — Допустив помилку, що відпустив її назад. Треба було написати мирову й вказати, хто та скільки проводить часу з сином.

Тесть із тещею завжди були на моєму боці

Відтоді Юрій не може побачити свого Михайла. Майже щомісяця приїздить до України, але зустрітися з хлопчиком йому не дають.

— Міша мене любить, але його наговорюють проти мене, — каже Стар. — Я ж лише хочу проводити з ним час, спілкуватися. Рибаки погрожують, вимагають забути малого. Спочатку я терпів, потім подав до суду.

Після цього, за словами Юрія, Олександр Рибак кілька разів телефонував йому. Погрожував ув"язнити його київських друзів, заборонити в"їзд до України. Стар надіслав скарги прем"єр-міністрові, в Секретаріат президента та Міністерство закордонних справ, але жодної відповіді не отримав.

— За мною почали стежити, — веде далі Юрій. — Одного разу в ресторані під Києвом офіціант вручив пляшку шампанського. Каже: "Це вам від Ірини й Олександра". Але ніхто не знав, де я обідаю. Біля будинку, де я зупиняюся в Києві, постійно крутяться одні й ті ж люди. Мені страшно засинати, бо знаю, хто в Україні Рибаки.

Родина віце-прем"єра спростовує цю інформацію.

— У мене в сім"ї немає ніяких конфліктів, — каже Володимир Рибак, заступник Віктора Януковича. — Це його (Юрія Стара. — "ГПУ") проблеми. Розпочалася виборча кампанія. Я — чоловік публічний, і мене всі знають. Хтось йому проплатив, і він створює скандал. Там є конфлікт між колишніми дружиною та чоловіком. Я синові говорив: тобі 38 років і йому також— 38, от ви там і розбирайтеся. А мене втягнути в цю авантюру не вдасться.

Олександр Рибак написав заяву в прокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Син віце-прем"єра погрожує американцеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі