четвер, 02 серпня 2007 18:37

Симоненко оголосив ініціативи Ющенка своїми

У четвер відбувся з"їзд Компартії України. На ньому затвердили список кандидатів у народні депутати.

Під будинком на вулиці Ванди Василевської, де розташований Київський міськком КПУ, стоять зо два десятки студентів. Тримають червоні транспаранти. Сором"язливо посміхаються. Делегати-комуністи юрбою прямують до зали. Із запізненням на 5 хв. у президії з"являється їхній лідер Петро Симоненко, 55 років. Він відкриває з"їзд. Замість державного гімну всі гучно плескають.

Симоненко йде до трибуни з доповіддю. Читає її понад 40 хв. Частина його виступу повторює ініціативи президента Віктора Ющенка.

— Ми давно виступаємо за скасування недоторканності для народних депутатів, президента, суддів та інших категорій можновладців, — говорить Симоненко. — Ми категорично виступаємо за імперативний мандат, ми проти перебіжчиків від однієї фракції в іншу.

Далі каже, що комуністи підготували нову редакцію Конституції.

— Посада президента буде скасована, — обіцяє він. — Вищим органом у системі виконавчої влади стане Рада міністрів — уряд України.

По закінченні виступу задоволений сідає у президії. До трибуни виходить колишній нардеп Єгор Аннєнков, 66 років.

— Мы говорим за молодежь. А сколько их в первой двадцатке представлено? У нас там сем человек пенсионеров! — говорить він.

Перший заступник голови Верховної Ради 5-го скликання Адам Мартинюк прикриває очі рукою. Симоненко скоса дивиться на виступаючого, але перебити його своїм колегам не дозволяє.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко оголосив ініціативи Ющенка своїми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі