середа, 07 листопада 2007 18:55

Симоненко обіцяє ще одну революцію

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Учасники урочистої ходи Києвом з нагоди 90-річчя жовтневого перевороту учора збиралися біля метро ”Арсенальна”. На вулиці було холодно, і перед ходою дехто із них пив горілку
Учасники урочистої ходи Києвом з нагоди 90-річчя жовтневого перевороту учора збиралися біля метро ”Арсенальна”. На вулиці було холодно, і перед ходою дехто із них пив горілку

Представники Комуністичної партії учора пройшли Києвом з нагоди 90-річчя жовтневого перевороту.

Активісти Компартії збираються біля метро Арсенальна. Тримають червоні прапори. На одязі — значки Леніна та Сталіна.

— Ты чего небритый в праздник? Иди и не позорься перед людьми, — робить зауваження 75-річний Микола Гушин іншому дідові.

Він ходить із портретами Леніна та Сталіна.

— Они меня, как солнце, греют, — каже чоловік.

Розповідає, що він із "династії революціонерів". Дід був учасником подій 1917 року, батько — "будьоновцем", а його брата-піонера вбили німці за участь у партизанському русі.

Гушин заперечує, що Сталін знищив багато людей. Називає це брехнею.

Колона починає формуватися із запізненням на 40 хв. Попереду стоять 15-річні дівчатка в українських костюмах. Кажуть, їм запропонував прийти сюди й підтримати ветеранів тренер з гімнастики. Про революцію нічого не знають.

У колоні кілька тисяч чоловік. На вулиці холодно. Лідер КПУ Петро Симоненко з усіма не йде. З усіх боків колону комуністів супроводжують представники "Беркута": члени Всеукраїнського об"єднання "Свобода" обіцяли спротив цьому маршу. На поясах у міліціонерів газові балончики та гумові кийки.

Сьогодні не братимемо штурмом Зимовий палац

— Проти кого ви боретеся, проти свого народу? — обурюється одна з жінок у колоні й жартує: — Ми сьогодні не братимемо штурмом Зимовий палац.

Серед активістів із транспарантами чимало молоді. Вони одягнені у костюми матросів, "будьонівців" та шахтарів.

Коли колона доходить до Українського дому, з"являється Петро Симоненко. Мітинг розпочинається.

— 90 років тому була створена нова епоха, що дала можливість людям праці розкритися і створити для себе та власних дітей, онуків майбутнє життя, — каже Симоненко.

Розповідає, що багатії борються проти народу і трудящих. Каже, що 95% у Верховній Раді — представники великого капіталу.

— Ми повинні готуватися сьогодні до нової боротьби. А вона є боротьбою за наші інтереси й інтереси класу. Соціалістична революція попереду. Маючи великий досвід, ми з вами зробимо так, щоб Україна була вільна і незалежна, — говорить Симоненко.

Члени ВО "Свобода" після судової заборони проводити акцію на майдані Незалежності вирішили зібратися на Михайлівській площі. На Майдані ж поставили намета, що інформував про це.

Та як тільки "свободівці" піднімають жовто-блакитний прапор, їх забирає "Беркут".

Зараз ви читаєте новину «Симоненко обіцяє ще одну революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі