вівторок, 08 грудня 2009 07:34

Сільських і міських голів обіцяють узяти в списки БЮТ

Учора зранку до столичного Палацу культури та мистецтв із півсотнею білих троянд прямує мер міста Бровари Київської області 32-річний Ігор Сапожко.

— Це для прем"єрки. Це ж її улюблені квіти, — усміхається.

У залі збираються понад тисячу мерів міст, голів селищ і сіл. Їх запросила 49-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко на відзначення дня місцевого самоврядування.

— Із мого району запросили лише трьох сільських голів, бо ми є членами  "Батьківщини", — каже Олена Згонник, сільський голова Нових Млинів Борзнянського району Чернігівщини. — Привезли за кошти партії. Я в "Батьківщині" з 2001 року. Досі не розчарувалася у Тимошенко, хоча багато хто її сварить за дорогі наряди, чоловіки кажуть, що баба толку не дасть.

До зали сходяться міністри, депутати, колишній прем"єр Валерій Пустовойтенко. Юлія Тимошенко одразу виходить до трибуни. Виступає годину:

— Із наступного року маємо перерозподілити фінансові ресурси людям у ті місця, де вони живуть, працюють і платять податки. Проект бюджету на 2010 рік має бути запланований так, щоб кожне село мало свій бюджет, щоб кожна громада знала свої гроші.

Присутні довго аплодують. Прем"єр запевняє, що її фракція БЮТ не голосуватиме за проведення виборів мерів у два тури. Хоча раніше  виступала за розробку законопроекту про вибори мера Києва у два тури. Тимошенко нарікає, що президент наклав вето на Бюджетний кодекс, а парламент не спромігся розглянути бюджет наступного року.

— Але не звертайте увагу на цей ситуативний саботаж, — говорить Тимошенко. — Як тільки закінчаться президентські вибори, ми відкличемо це вето і вже за перші тижні проголосуємо й приймемо. Якщо ви будете нормально працювати, обіцяю, кожен місцевий голова піде в списку моєї партії.

— Доки ми не побачимо на практиці, як діятиме нова ініціатива прем"єрки, не знаю, чи буде це краще, — розмірковує в залі сільський голова Щербанки Роздільнянського району Одещини 50-річний Анатолій Вітюк. — У нас бюджет 600 тисяч гривень, плюс 350 — дотації держави, але цього ні на що не вистачає. Тільки на зарплати. Тож проситимемо грошей, аби дотягти цей рік.

Зараз ви читаєте новину «Сільських і міських голів обіцяють узяти в списки БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі