четвер, 31 травня 2007 18:46

Семенюк за "Луганськтепловоз" сумління не докоряє

Учора голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, 49 років, зустрілася із журналістами. Її запитали про "Луганськтепловоз" — його продали всього за 292 млн грн, хоч експерти оцінюють підприємство в 2 млрд. Семенюк на запитання не відповідає. Натомість переводить розмову на інше:

— Я вам наведу приклад: 2001 року прем"єр-міністр Ющенко продав Кості Жеваго (зараз мільярдер, нардеп від БЮТу. — "ГПУ") "Луганськтепловоз" за 43 мільйони гривень з інвестиційними зобов"язаннями на 6 місяців, а не на п"ять років, як передбачено законодавством. У мене ж умови на 15 років.

Розповідає, що недавно мала розмову з одним відомим бізнесменом. Той розповів, що йому пропонували подати за продаж "Луганськтепловозу" в суд.

— Він сказав, що робити цього не буде. Мотивував це тим, що "сьогодні я вас, а завтра ви мене", — говорить Семенюк.

У квітні президент доручив Генпрокуратурі розібратися із законністю продажу заводу "Луганськтепловоз" російському "Брянському машинобудівному заводу". Вона після перевірки звернулася до Господарського суду Києва, щоб повернути "Луганськтепловоз" в державну власність. Однак Семенюк з таким рішенням не згодна. Але й у відставку не збирається.

— Я працюватиму 25 років, як і обіцяла, — каже.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк за "Луганськтепловоз" сумління не докоряє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі