вівторок, 03 квітня 2007 17:04

СБУ застерігає проти змін у Центральній виборчій комісії

— Конституційний суд має негайно дати відповідь на питання, чи відповідає Конституції указ президента Віктора Ющенка про припинення повноважень Верховної Ради, — заявляє доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи Ганне Северінсен.

Водночас вона поділяє занепокоєння Ющенка прагненням урядової коаліції сформувати конституційну більшість у Верховній Раді. На думку Северінсен, намагання уряду перебрати усю повноту влади в країні суперечать духу Конституції.

Доповідач ПАРЄ вважає, що за умови підтвердження конституційності указу президента, позачергові вибори є прийнятним виходом із нинішньої ситуації.

Виконувач обов"язків глави СБУ Валентин Наливайченко висловився вчора щодо змін у складі Центральної виборчої комісії. Відповідну постанову ухвалила Верховна Рада.

— Будь-які спроби змінити статус або кількість, або вплинути поза законом, поза межами Конституції на Центральну виборчу комісію ми розцінюємо як перешкоду і посягання на конституційний лад держави, — каже Наливайченко.

Додає, що у зв"язку з цим СБУ вживає заходів для того, щоб забезпечити законне, безперешкодне функціонування ЦВК та інших виборчих комісій, які будуть утворюватися у зв"язку з достроковими виборами. А також вживатиме заходів щодо тих осіб, які перешкоджатимуть у незаконний спосіб діяльності ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «СБУ застерігає проти змін у Центральній виборчій комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі