пʼятниця, 06 липня 2018 06:20

Саакашвілі засудили до шести років тюрми

28 червня екс-президента Грузії, колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі у Тбілісі заочно засудили до шести років тюрми. Його визнали винним у справі про побиття депутата парламенту Валерія Гелашвілі. Звинуватили в перевищенні службових обов'язків, застосуванні насильства й умисного заподіяння шкоди здоров'ю.

2005-го поліцейські зупинили Гелашвілі в центрі Тбілісі. Виволокли з машини й побили. Депутат із тяжкими травмами потрапив до лікарні. Тоді Саакашвілі був президентом Грузії. Кримінальну справу порушили після зміни влади — 2013 року.

У суді свідчила колишній спікер парламенту Ніно Бурджанадзе. Сказала, що чула від Са­акашвілі про плани розправи над ­Гелашвілі.

Це другий вирок колишньому президенту Грузії за останній рік. У січні заочно засудили до трьох років ув'язнення. У судах розглядають ще дві справи: щодо розтрати державних коштів і перевищення повноважень.

Міхеіл Саакашвілі живе в Нідерландах. Перебрався туди після видворення з України.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі засудили до шести років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі