неділя, 04 березня 2007 15:50

Руслана виступила на міжнародній конференції

Україна перестала наближатися до Європи. Про це минулої п"ятниці сказав колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк, 58 років, на міжнародній конференції "Нова Україна в новій Європі".

— До літа минулого року я не сумнівався, куди прямує Україна. Безперечно — це ЄС і НАТО, — говорить екс-міністр та із сумом додає: — Але сьогодні такої впевненості немає.

В одному з найдорожчих готелів Києва п"ятизірковому "Редіссон САС" зібралися кілька десятків українських політиків та іноземних послів. Вони цілий день обговорюють європейські перспективи України. Зокрема, Тарасюк вважає, що зовнішня політика стала заручницею внутрішньополітичної боротьби. Що політики не відстоюють національні інтереси, а борються за владу і намагаються догодити східним сусідам. Час од часу він дивиться у свої записи і уважно розглядає присутніх.

Водночас співголова Харківської правозахисної групи 55-річний Євген Захаров обережно дістає з портфеля карамельку. Дивиться, чи не помітили цього інші, розгортає та їсть. Тарасюк цього не помічає. Завершуючи виступ, екс-міністр пропонує політичним елітам знайти компроміс. Йому довго аплодують. Захаров каже, що в Україні йде війна всіх проти всіх.

— Розмови про демократію залишаться лише розмовами, якщо політики не займуться справами і не будуть щирими, — вважає він.

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні 43-річний Тімоті Барроу каже, що ключ України в Європу — це верховенство права та судова реформа. На конференції присутній міністр юстиції Олександр Лавринович, 51 рік. Визнає, що європейські традиції так і не стали для України головним.

Співачка і нардеп від "Нашої України" Руслана Лижичко, 34 роки, увесь час щось нотує. Зрідка перешіптується з сусідами. На ній чорна довга сукня.

— У парламенті перекричати деяких "шановних" навіть із моїм голосом іноді не вдається, — каже, коли їй дають слово.

Зауважує, що говоритиме серйозно та професійно.

— Чому потрібна Європа Україні, а Україна Європі? — запитує й одразу відповідає: — А тому, що Європа — це впевненість і прогнозованість. Я кажу це, бо знаю. Я говорю, як Руслана, яка говорила ці слова на Євробаченні.

Зараз ви читаєте новину «Руслана виступила на міжнародній конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі