четвер, 01 листопада 2007 17:51

Румунія хоче забрати назад мільярд доларів

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Під час свого візиту до Румунії 31 жовтня президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття Українського культурно-інформаційного центру в Бухаресті
Під час свого візиту до Румунії 31 жовтня президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття Українського культурно-інформаційного центру в Бухаресті

Минулої середи й четверга 53-річний президент Віктор Ющенко перебував із офіційним візитом у Румунії. Першого дня він провів переговори з президентом Траяном Бесеску. Після цього одна з провідних місцевих газет "Зиуа" написала, що Віктор Ющенко переміг Бесеску з рахунком 3:0.

— Я не з таким завданням сюди приїжджав, — відповів президент України наступного дня. — Ми хочемо мати тут друзів і стабільних партнерів.

Під час переговорів делегації обговорили проблему каналу "Дунай — Чорне море" та гирла Бистре. Румунія звинувачувала Україну в тому, що ці проекти шкодять екології регіону. За словами українського президента, у цих питаннях багато політики й відсутній діалог. Ющенко повторив свою позицію, що канал Бистре є суверенною територією України, і там дотримуються всіх міжнародних зобов"язань. Зокрема й щодо екології.

Під час переговорів Бесеску сказав, що Румунія хоче повернути мільярд доларів, який ще за радянських часів інвестувала в будівництво Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

— Є таке відчуття, що чотири-п"ять провідних міжнародних компаній зацікавлені в тому, щоб добудувати комбінат, — сказав на це Віктор Ющенко.

За його словами, під час приватизації інвесторів зобов"яжуть вирішити усі питання, зокрема й щодо румунських інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Румунія хоче забрати назад мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі