середа, 18 липня 2007 16:48

Рудьковський ще у відставку не подавав

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Перед учорашнім засіданням Кабміну міністр транспорту Микола Рудьковський щось активно пояснював першому віце-прем’єру Миколі Азарову
Перед учорашнім засіданням Кабміну міністр транспорту Микола Рудьковський щось активно пояснював першому віце-прем’єру Миколі Азарову

Майже все вчорашнє засідання Кабміну було присвячене трагедії у Львівській області. Ще до початку в центрі уваги опинився міністр транспорту Микола Рудьковський, 39 років. Журналісти обступили його біля дверей.

— Я вважаю, що ставити питання про відповідальність можна після того, як ми завершимо технічну експертизу і слідство, — відповідає міністр на запитання про власну відставку в зв"язку з аварією.

Вважає, що причиною катастрофи був технічний стан цистерн. Рудьковський розповідає, що володіє додатковою інформацією, яка зараз перевіряється, і лише після цього її можна буде оприлюднювати.

— Стоят здесь, прохода не дают, — обурюються інші урядовці. Журналісти не реагують.

Підходить міністр охорони здоров"я Юрій Гайдаєв, 52 роки.

Чомусь не їдуть відпочивати, як я радив

 

— Це біда, але екологічної катастрофи немає. Усі госпіталізовані пацієнти відправлені на обстеження, — каже він.

Прем"єр-міністр Віктор Янукович, 57 років, запізнюється. Заходить насуплений.

— Я тільки-що розмовляв з віце-прем"єр-міністром Кузьмуком. Ми подолали цю ситуацію, загасили цистерни, і зараз йдеться про ліквідацію наслідків, — розповідає він. — Висновки будемо робити після того, як отримаємо інформацію експертів, що працюють у зоні лиха.

Звертається до першого віце-прем"єра Миколи Азарова:

— Микола Янович, резервний фонд , який затверджений в бюджеті на цей рік, повинен використовуватися на допомогу людям і регіону.

Той, опустивши голову, киває. Янукович переходить до іншої теми:

— Зараз політиками-популістами експлуатується ще одне питання — відновлення пільг громадянам за рішенням Конституційного суду. Наш уряд ніколи не буде займатися популізмом, — говорить прем"єр. — Шановні колеги, 67 мільярдів! Нам пропонують, щоб ми зараз знайшли ці кошти і виплатили. За рахунок чого?

На завершення каже:

— Міністерства всі працюють, міністри на місцях, чомусь не їдуть відпочивати, як я радив, — усміхається і крутиться на стільці. — Не всі, тільки деякі поїхали, — дивиться в зал. — Вважаю, що треба буде дійсно відпочити.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковський ще у відставку не подавав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі