Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:54

Ручка Ющенка коштує понад п"ять тисяч гривень

Корпус ручки президента Віктора Ющенка, 54 роки, із дорогоцінної чорної смоли, скріплений трьома золотими кільцями. Виготовлене вручну перо з 14-каратного золота із платиновою вставкою. Це ручка — "Монблан Майстерштюк Фредерік Шопен".

Її президент тримав на консультаціях із керівниками парламенту й лідерами фракцій щодо розпуску Верховної Ради у середу зранку. Очевидно, саме нею глава держави підписав відповідний указ.

Таку ручку в базовій комплектації продають приблизно за 5 тис. грн. Однак у президента — дорожча, бо середина корпусу зроблена з особливої смоли кофейного кольору. Згідно з декларацією про доходи, Віктор Ющенко отримує майже 40 тис. грн на місяць.

Німецька компанія "Монблан" виробляє ручки понад сто років. На перах із дорогоцінних металів гравіюють напис "4810" — висота гори Монблан. Вона найвища в Європі.

Ручками цієї фірми користуються багато світових лідерів. Зокрема, екс-президент, а нині прем"єр-міністр Росії Володимир Путін.

— На фондовій біржі Нью-Йорка її так і називають — пауер пен (ручка влади. — "ГПУ"), — пояснює президент "Монблан" Лутц Бетге. — Жодна інша ручка не підписувала стільки контрактів про злиття і поглинання, різноманітних договорів між державами, як ручка "Монблан".

Зараз ви читаєте новину «Ручка Ющенка коштує понад п"ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути