вівторок, 06 травня 2008 17:30

Росіяни загубили в Криму ракету

Наприкінці квітня російський Чорноморський флот потай випробовував у Криму нові ракети. Дозволу від української влади на це не запитували. Хоча згідно з угодою про місце і перебування Чорноморського флоту РФ на території України мали це зробити.

Одну з ракет російські вояки при цьому загубили. Її  кілька днів тому знайшли між Алуштою та Судаком українські прикордонники.

— Це не просто нахабство, а виклик Україні! — обурюється нардеп-"бютівець" Володимир Яворівський, 65 років. — Їхня морська піхота вільно гуляє, захоплює наші маяки. Тепер виїхали і постріляли! Наприклад, щоб з американської бази два-три вояки могли переміститися на території Німеччини, де є ця база, треба ставити до відома місцеві органи влади.

Нардеп каже, що Чорноморський флот Росії треба з нашої території виводити. Можливо, і раніше 2017 року.

— Внаслідок таких дій Україна ініціюватиме розрив договору про оренду російським Чорноморським флотом  бази у Севастополі, — попереджає нардеп-"нашоукраїнець" Павло Жебрівський, 46 років. — Ми повинні якнайшвидше вирішити цю проблему.

Росія не вперше порушує договір про базування свого флоту на території України. Три роки тому російський десантний корабель перетнув український державний кордон поблизу Феодосії й без дозволу висадив десантників із військовою технікою. Україна вимагала пояснень. Тоді росіяни визнали свою провину і повернулися додому.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни загубили в Криму ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі