середа, 28 травня 2008 17:58

Росіян просили гребти додому

"Молодий Народний рух" у середу провів біля посольства Росії в Києві акцію з вимогами виведення російського Чорноморського флоту з території України. Пікетники поклали біля входу до дипломатичної місії весло та ласти.

Вони скандують:

— Гре-біть до-до-му!

Участь в акції беруть майже 40 осіб. Вони із прапорами та плакатами "Росіяни, до побачення" та "Чемодан — вокзал — Росія".

— Ми прийшли сюди, щоб нагадати представникам Російської Федерації про те, що час покидати територію України настане вже у 2017 році, — виголошує у гучномовець голова "Молодого Народного руху" Іван Крулько, 26 років. — Уже треба починати пакувати валізи. Вимагаємо оприлюднити план виводу флоту. Перестати маніпулювати питанням щодо продовження терміну його перебування на нашій території.

Біля паркану посольства з десяток українських міліціонерів. Працівники та відвідувачі заходять і виходять до дипмісії без перешкод. На мітингувальників уваги не звертають. Ніхто з російських дипломатів до них не виходить.

— Шкодуємо, що ніхто із посольства не вийшов, щоб отримати наші подарунки. Ми всього на всього принесли ласти і весла, аби гребли з території України. Цей подарунок на згадку про Україну повинен отримати останній російський військовослужбовець, — продовжує Крулько.

За 40 хв. пікетники розходяться. Голова організації скаржиться кореспонденту  "ГПУ", що Росія навіть не будує для Чорноморського флоту базу.

— Це нас непокоїть, — каже. — Чуємо агресивні заяви з боку російського керівництва про те, що Севастополь не належить Україні і що Чорноморський флот буде тут вічно.

Зараз ви читаєте новину «Росіян просили гребти додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі