пʼятниця, 30 листопада 2007 17:55

Родина Ющенків побувала на концерті ансамблю Вірського

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Президент Віктор Ющенко нагороджує артистку ансамблю імені Вірського
Президент Віктор Ющенко нагороджує артистку ансамблю імені Вірського

У четвер увечері президент Віктор Ющенко з дружиною, сином і донькою відвідали  концерт ансамблю ім. Павла Вірського. Колективу виповнилося 70 років.

Через присутність перших осіб держави більше тисячі глядачів проходять крізь рамки-металошукачі. Перед входами вишиковуються довгі черги, виникає тиснява. Глядачі штовхаються і кричать. Поблизу кас спекулянти перепродують квитки. Коли дізнаються про присутність на концерті президента, підвищують ціни.

У залі на двох екранах показують  архівні чорно-білі записи виступів ансамблю. За півгодини виходять ведучі. Запрошують на сцену президента.

Глава держави дякує керівникові ансамблю Мирославові Вантуху, вітає артистів. Кільком вручає державні нагороди. Називає їхні танці такими, що ідентифікують українців як націю і народ.

— Цьому колективу аплодували мільйони людей. Переконаний, що ті оплески були не лише їм, але й нашій державі, нашому духу, нашій історії, — говорить Віктор Ющенко.

Упоратися з Тарасом допомагає охоронець

Концерт триває дві з половиною години. Останнім танцюють гопак. Увесь зал аплодує стоячи, родина Ющенків теж. Коли танцюристи починають повторювати найскладніші елементи танцю, президентські діти просяться на руки до мами — Катерини Ющенко: дорослі стоять, і їм нічого не видно.

Дружина президента бере на руки 3-річного Тарасика, а Христину, 7 років,  підштовхує до тата. Той підсаджує доньку собі на плече. За хвилину спускає — не може аплодувати. Дитина виходить у прохід, але їй заважають бачити сцену охоронці. Вони стоять і сидять навколо президентської сім"ї. Побачивши, що заважають Христині, розступаються.

Тарасові стає нудно. Він починає бігати біля батьків, шарпати за спідницю сестру, дертися на стільці. Заспокоїти його намагається нянька — середніх літ жінка у чорних штанях і блискучому светрі. Хлопчик відбивається й ховається за батьків. Упоратися з Тарасом допомагає охоронець.

Концерт закінчується. Катерина Ющенко заправляє Тарасові в штани сорочку. Діти першими біжать до виходу. Охоронці стають пліч-о-пліч і перекривають глядачам вихід. Президент пропускає поперед себе дружину, голову Київської облдержадміністрації Віру Ульянченко та ще кількох жінок. Виходить сам. За ним — понад десяток охоронців.

Зараз ви читаєте новину «Родина Ющенків побувала на концерті ансамблю Вірського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі