вівторок, 01 квітня 2008 18:29

Рік тому Віктор Ющенко розпустив парламент

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Вечірнє засідання Верховної Ради 2 квітня 2007 року: тодішній прем’єр Віктор Янукович (у центрі), його перший заступник Микола Азаров і керівник фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова
Вечірнє засідання Верховної Ради 2 квітня 2007 року: тодішній прем’єр Віктор Янукович (у центрі), його перший заступник Микола Азаров і керівник фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова

2 квітня 2007 року президент Віктор Ющенко видав перший Указ "Про розпуск Верховної Ради". Після цього почалися жорсткі дискусії щодо його законності. Зрештою, політики домовилися провести таки дострокові вибори.

"Бютівець" 44-річний Сергій Терьохін вважає, що розпуск парламенту був потрібен — це дисциплінувало народних депутатів.

— Підставою для розпуску була скупка  депутатів за гроші або за політичні преференції. Вони у Верховну Раду прийшли під одними знаменами, а потім вирішили стати під інші, — каже. — Тому парламент треба було розпускати. Принаймні, щоб показати, що не все продається і не все купується.

"Нашоукраїнець" Анатолій Матвієнко, 55 років, вважає, що Віктора Ющенка тоді загнали у глухий кут.

— Було подолано вето президента на закон про уряд. БЮТ і "Регіони" продемонстрували, що можуть йти на будь-які зговори, — каже.

"Регіонал" 60-річний Василь Хара переконаний, що після тих подій ситуація в країні значно погіршилася. Нагадує, що тоді парламент працював і приймав закони.

— Зараз коаліція і Верховна Рада фактично недієздатні. Від цього страждає Україна. Своїм указом від 2 квітня президент фактично знищив усі гілки влади, — вважає він.

Додає, що президент не може впливати на політичну ситуацію, а уряд за 100 днів продемонстрував незадовільну роботу:

— Ця ситуація за рік привела всю Україну, її економіку, політичну й фінансову системи в глухий кут. Нічого позитивного в країні не відбулося.

Зараз ви читаєте новину «Рік тому Віктор Ющенко розпустив парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі