вівторок, 12 лютого 2008 18:08

"Регіони" збираються в Сіверськодонецьк

— Другий з"їзд депутатів усіх рівнів у Сіверськодонецьку перенесли з 23 лютого на 1 березня з організаційних причин, — заявив учора "регіонал" Вадим Колесніченко, 49 років. Він є секретарем оргкомітету з"їзду.

На прес-конференцію він приходить разом з колегою Віктором Тихоновим, 58 років. Говорять російською. Наголошують, що з"їзд у Сіверськодонецьку буде не політичним, а гуманітарним. На ньому говоритимуть про захист прав російськомовних громадян, щодо НАТО та можливого перегляду історії Великої Вітчизняної війни.

— Сьогодні відношення України до своїх російськомовних громадян — це етноцид, — каже Колесніченко.

— А в ідеалі має бути один народ і дві державні мови, — додає Тихонов.

Зауважує, що з"їзд пройде в місцевому Льодовому палаці. Напередодні міський голова Сіверськодонецька оголосив, що хоче за оренду цього приміщення $1 млн.

— На з"їзді буде Віктор Янукович. Щодо Раїси Богатирьової — не знаю, — каже Тихонов.

За його словами, планується також участь представників Росії. На першому з"їзді 28 листопада 2004 року з росіян був мер Москви Юрій Лужков. Тоді до Сіверськодонецька приїхали майже 4 тис. делегатів, які підтримували на президентство Віктора Януковича. Заявляли, що в разі приходу до влади Віктора Ющенка, створять Південно-Східну автономію.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" збираються в Сіверськодонецьк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі