середа, 28 січня 2009 17:00

"Регіони" не хочуть іти в уряд

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Нардеп із ”Регіонів” Василь Хара називає економічні дії Кабміну ”безтолковщиною”
Нардеп із ”Регіонів” Василь Хара називає економічні дії Кабміну ”безтолковщиною”

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що в уряд мають увійти представники Партії регіонів. Мовляв, він сам запропонує це прем"єрці.

— Ні в якому разі! — говорить "регіонал" Василь Хара, 61 рік. — Це все пусті балачки. Відбувається повний економічний і соціальний розвал із вини прем"єра й уряду. Вони хочуть, щоб ми туди йшли і взяли на себе відповідальність за їхній непрофесіоналізм та безтолковщину! У жодному випадку цього робити не потрібно. Вони мають піти всі. Тоді Партія регіонів може сформувати уряд і коаліцію й витягати країну з кризи.

Чому ж Литвин робить такі заяви, не узгодивши їх із вашою партією?

— Бо йому немає куди діватися. Він вліз у цю халепу. Я не знаю, правда, чому. Він же розумний, обережний чоловік. І в нього тепер виходу немає. Бо коаліції по суті немає. А це означає, що Верховна Рада працює з порушенням Конституції. Йому треба шукати якісь виходи, щоб зберегти обличчя.

В уряді збираються проводити ротації — звільняти частину міністрів. "Регіони" допомагатимуть своїми голосами?

— Ні. Коаліція відповідає за ту політику, яку проводить її Кабмін. Крім того, ми ж розуміємо, що відбувається. Тимошенко очищає уряд не від непрофесіоналів, а від міністрів, які мають свою точку зору і потрапили до неї в немилість.

У Секретаріаті президента сподіваються, що вже наступного тижня парламент призначить дату наступних президентських виборів. У Ющенка хочуть виборів у січні 2010 року, а в Тимошенко — у грудні 2009-го. У вашій партії вже визначилися?

— Ми ще офіційно не приймали рішення. Але зараз найкращий варіант для України — це суміщення виборів президента і Верховної Ради. Хоча попередньо в партії були розмови щодо місяця, коли треба проводити вибори глави держави. Зійшлися на грудні 2009 року. Бо саме тоді закінчується п"ята річниця перебування Ющенка на посаді глави держави.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не хочуть іти в уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі