пʼятниця, 21 березня 2008 18:51

"Регіонали" заблокували Раду

"Регіонали" заблокували Раду

На вечірньому засіданні у четвер Верховна Рада ліквідувала Тендерну палату. За це проголосували 440 народних депутатів. Кабінет Міністрів протягом двох тижнів зобов"язаний підготувати новий законопроект, який регулюватиме механізм державних закупівель.

— Сьогодні парламент зробив історичну місію — звільнив державу від законодавчої корупції. Думаю, що ми повинні самі собі поаплодувати, — каже голова Верховної Ради 33-річний Арсеній Яценюк.

Засідання ще триває, але депутати починають розходитися. У кулуарах лідер фракції БЮТу Іван Кириленко, 51 рік, каже:

— Те, що розбурхувало країну чотири роки, на сьогоднішній день відмінено, і повернення не буде. Проект закону підготували Арсеній Яценюк та Юлія Тимошенко.


Наступного дня на початку засідання опозиційні фракції просять перерву на півгодини. До журналістів виходить лідер "Регіонів" 57-річний Віктор Янукович.

До нього підбігає колишній прес-секретар, депутатка Ганна Герман, 48 років. Тихо каже, що йому першим поставить запитання журналіст із газети "Сегодня" ("Сегодня" належить "регіоналові" Рінату Ахметову. — "ГПУ").

Янукович підходить до трибуни, а його нинішній прес-секретар Денис Іванеско оголошує, що лідер "регіоналів" хоче зробити заяву.

— Партія регіонів зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про відкликання українського миротворчого контингенту з Косова і вимагатиме поставити його зараз на голосування, — каже Янукович. — Це війна не наша. Ми не будемо підтанцьовувати тим світовим політичним силам, які сьогодні роздмухують військові конфлікти в світі.

Денисе, чого ти займаєшся хернею?

Додає, що його фракція закликатиме представників коаліції та опозиції підтримати постанову. Розвертається й іде до зали. До Іванеска підбігає Герман.

— Денисе, чого ти займаєшся хернею? — притишено гукає. — Саша з "Сегодня" мав задати запитання! А ти сказав, що заява лідера "Регіонів". Яка заява? Що ти сказав?

У кулуарах "нашоукраїнець" Анатолій Гриценко, 49 років, пояснює, що рішення про виведення наших миротворців може бути прийняте лише на засіданні Ради нацбезпеки і оборони. І після відповідного указу президента.

— Так що депутати передчасно створюють галас у Раді, — говорить Гриценко. — Я постанову "регіоналів" підтримувати не буду.

БЮТ і НУ-НС теж просять перерву. Після неї "регіонали" Сергій Тулуб та Василь Джарти стають біля трибуни. Їхній однопартієць Олексій Журавко сідає в президії біля голови Ради.

— Колеги, може, ми сядемо і будемо продовжувати засідання? — звертається Яценюк до депутатів.

До трибуни підходять ще з десяток "регіоналів".

— Ні! Нам тут добре, — вигукує хтось.

— Загибель людини — це трагедія не тільки родини, а й держави, і я вас закликаю не топтатися на кістках героя, — звертається Яценюк до "регіоналів".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" заблокували Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі