понеділок, 24 вересня 2007 17:35

"Регіонали" встановлюють намети на Майдані

  Уночі з неділі на понеділок Партія регіонів почала зводити на майдані Незалежності сцену. За кілька днів перед цим те саме намагалися зробити представники блоку ”Наша Україна — Народна самооборона”, але тоді їм перешкодили у цьому ”регіонали”
Уночі з неділі на понеділок Партія регіонів почала зводити на майдані Незалежності сцену. За кілька днів перед цим те саме намагалися зробити представники блоку ”Наша Україна — Народна самооборона”, але тоді їм перешкодили у цьому ”регіонали”

Минулої неділі увечері Партія регіонів почала збирати сцену на майдані Незалежності в Києві. За кілька днів до цього уночі представники блоку "Наша Україна — Народна самооборона" хотіли зробити те ж саме. Однак на перешкоді стали "регіонали". Після короткого протистояння представники обох сторін вирішили залишити площу, а потім домовитися, хто і в який час встановлюватиме тут сцену.

Учора близько 20 робітників біля монумента Незалежності монтували її для Партії регіонів. Вся територія аж до проїжджої частини огороджена металевим парканом. Біля нього розмахують  блакитними прапорами активісти "Регіонів". Через дорогу, біля Головпоштамту, стоять більш ніж десять великих та малих партійних наметів. В одному з них лежать кілька матраців. Інші  зовсім порожні. Один із активістів прибирає в наметі. Виносить порожні пляшки з-під пива та горілки. На совок вимітає пластикові стаканчики.

Представник штабу Партії регіонів Руфат Ахмедов, 24 роки, каже, що вони подали заявку на встановлення сцени раніше від усіх.

— Они решили сделать ход конем: установить сцену и после этого заплатить штраф за то, что установили ее незаконно, — запевняє він.

Як довго стоятимуть, Руфат Ахмедов не знає.

Вище від майдану Незалежності — на Софійській площі — повно біло-червоних кольорів. Тут свої намети розставляє Блок Юлії Тимошенко. Їх час від часу зносить вітер, тому активістам доводиться за ними бігати та ставити на місце.

Станіслав Єрмоленко говорить, що намети виставляти почали в неділю. Сюди вже встиг навідатися керівник київської організації Партії регіонів Василь Горбаль. Він запитував, чи мають "бютівці" дозвіл встановлювати тут намети. За нардепом підтягнулися його однопартійці. Але приїхала міліція, і все утихомирилося.

36-річний Горбаль говорить, що домовленості про встановлення сцен відбулися "по умолчанию".

— БЮТ планує поставити сцену на Софійській площі. Доля "Нашої України" поки незрозуміла. Вони або домовлятимуться з БЮТом, або будуть на іншій площадці. Я ж не буду за них роботу виконувати, — каже він.

Керівник київського штабу БЮТ Анатолій Семинога каже, що БЮТ із самого початку вирішив "окопатися" на Софійському майдані. А "Наша Україна" і Партія регіонів змагалися за Майдан.

— Чому "Наша Україна" уступила, мені тяжко сказати, — додає Семинога.

"ГПУ" запитувала про причини здачі Майдану в кількох лідерів НУ-НС. Всі вони відмовилися говорити на цю тему. Тільки лідер блоку 42-річний Юрій Луценко каже:

— Нас не залякають військовий стан на Майдані і відновлення діяльності найбільшої туристичної кампанії Ахметов-тревел, — натякає він на те, що на Майдан біло-блакитні привозять людей із Донбасу за гроші.

На думку Луценка, такі дії Партії регіонів свідчать про те, що вони вже готуються до програшу виборів 30 вересня.

Політики готуються до війни нервів

54-річний політолог Віктор Небоженко говорить, що, встановлюючи сцени, кожна з політичних сил готується до оголошення результатів виборів.
— Не ростуть рейтинги ні в кого, — каже він. — Ніхто не може вирвати перемогу, ніхто не вірить у легітимність своєї перемоги, і тому готуються до найтяжчого — невизнання виборів. Якщо результат буде незадовільним, буде війна нервів. На останньому етапі, десь 15 жовтня, я гадаю, за стіл переговорів сядуть уже не політики, а спонсори проектів. І вони вирішать долю виборів.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" встановлюють намети на Майдані ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі