вівторок, 02 листопада 2010 01:09

"Регіонали" переоцінили власні впливовість та авторитет"

"Регіонали" переоцінили власні впливовість та авторитет"

У багатьох великих містах партії влади не вдалося протиснути своїх кандидатів на посади мерів. "Регіонали" переоцінили власні впливовість та авторитет. У Львові, Вінниці, Харкові, Запоріжжі перемагають небажані для них кандидати, вважає політолог 33-річний Михайло Басараб:

— Влада вирішила, що люди проголосують навіть за одіозні фігури. Однак виборці продемонстрували, що для них важлива особистість кандидата.

Там, де об'єктивно не перемагали представники Партії регіонів, жорстко контролювали підрахунок голосів і намагалися перекупити виборців, каже політолог Віталій Кулик, 34 роки:

— У Запоріжжі лідирує представник "Батьківщини" Олександр Сін. Тож там фактично зупинена робота виборчої комісії — намагаються зірвати вибори. Можливо, визнають частину бюлетенів недійсними.

Виконувачу обов'язків харківського мера Геннадієві Кернесу відплатили за його політику. Наприклад, через наказ міського голови вирубати парк протестні голоси об'єдналися навколо кандидата від "Батьківщини" Арсена Авакова. Це несподіванка для влади.

Результати "Свободи" у Західній Україні свідчать про появу майбутньої парламентської партії. Вона змагається за виборців із "Батьківщиною" Тимошенко, а не з Януковичем. Серед "свободівців" буде багато керівників міськрад, селищних та деяких обласних рад.

У Вінниці прогнозовано перемагає чинний мер Володимир Гройсман. У нього нормальні стосунки з центральною владою, він уникнув політичних чи корпоративних конфліктів із "регіоналами" на місцевому рівні. Викинути з крісла Гройсмана не здатна жодна партія.

Губернаторів, які не забезпечили необхідного для Партії регіонів голосування, скоріше за все, звільнять.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" переоцінили власні впливовість та авторитет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі